Tokom oktobra i novembra volonteri NVO „Tara“ sanirali su i uredile vidikovac Ždrijelo u blizini mosta na Đurđevića Tari. Realizacijom ovog projekta omogućeno je posjetiocima ovog vidikovca da uz prijatan odmor uživaju u pogledu prema mostu na Tari. Predsjednik NVO „Tara“ Miloje Kljajević za naš list je istakao da je za realizaciju ovog projekta bilo krajnje vrijeme.


– Vidikovac Ždrijelo nalazi se na tridesetom kilometru od Pljevalja prema Đurđevića Tari i to je prvo mjesto odakle se vidi nadaleko poznati most na Tari. Uređenje ovog prostora ima za cilj da se mogu posmatrati prirodne ljepote Tare, a sve u cilju omasovljenja seoskog turizma i očuvanja prirodne okoline. Ovaj prostor nije veliki, ali ima mnogo lijep položaj i naši članovi i volonteri su za nekoliko dana očistili od smeća i šiblja ovaj prostor. Pomoglo nam je i komunalno preduzeće, koje je odvezlo sakupljeni otpad, a klupe za sjedenje kao i nastrešnicu radili smo na pilani koja se nalazi u blizini mjesta. Nadamo se da će ova naša aktivnost pozitivno uticati ne samo na putnike prolaznike ili turističke grupe, nego i same mještane, koji će se nadamo se priključiti akciji da ovaj prostor očuvamo dok se ne stvore uslovi da nešto više uradimo, istakao je Kljajević.

Projekat je u cjelosti finansirala opštinska Komisija za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama. Od svog osnivanja NVO „Tara“ promoviše prirodne ljepote pljevaljskog kraja, a posebno područja u kanjonu rijeke Tare. Ova organizacija je prepoznatljiva po već tradicionalnoj manifestaciji „Mostovi spajaju ljude“, koja se poslednjih nekoliko godina održava tokom mjeseca maja u blizini mosta na Đurđevića Tari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari