Uručen 21 vaučer obolelima od retkih bolesti u Novom Pazaru 1Foto: Gradska uprava Novi Pazar

Državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Radoš Pejić, i novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac, danas su uručili vaučere obolelima od retkih bolesti.

Pravo na ovu finansijsku podršku ostvarilo je 28 obolelih od retkih bolesti, 21 sa područja Novog Pazara i ostali su iz tutinske i sjeničke opštine.

Njima su uručeni vaučeri od po 35 hiljada dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i 50 hiljada dinara je pomoć za rehabilitaciju i rekreaciju u nekoj od banja u Srbiji.

Osim toga, Vlada Srbije je na predlog nadležnog ministarstva odlučila da obolelim od retkih bolesti dodeli jednokratnu novčanu pomoć od po 25 hiljada dinara.

Uslov za sve korisnike te finansijske pomoći je da su državljani Srbije i da su upisani u Registar lica obolelih od retkih bolesti, koje vodi Institut „Dr Milan Jovanović Batut“.

Sredstva za kupovinu lekova i medicinskih sredstva i rehabilitaciju dobijaju se na konkursu koji raspisuje i realizuje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari