Uručena najviša priznanja Opštine Negotin 1Foto: negotin.rs

Odgovornost, energija, rad, rezultati i planovi, obeležili su 2018. prvu godinu mandata koji su omogućili građani poklonivši nam svoje poverenje na decembarskim izborima 2017. godine.

Naš prioritet, najveći i najodgovorniji zadatak je briga o ljudima, funkcionisanju i napretku grada, sela, svakog dela opštine. Sredstava nikada dovoljno, imajući u vidu očekivanja, želje, ali i moranja. U nepredviđenim situacijama uspeli smo da odgovorimo hrabro, energično i u skladu s našim mogućnostima, rekao je pored ostalog u svom obraćanju zvanicama na svečanoj sednici SO Negotin povodom Dana opštine, predsednik negotinske opštine Vladimir Veličković.

Podsetio je takođe ovom prilikom da je ova godina, godina u kojoj je više jubileja kojima se mali broj gradova u Srbiji može podičiti – 180 godina Negotinske gimnazije, 100 godina Doma „Stanko Paunović“ i 100 godina Fudbalskog kluba „Hajduk Veljko“.

Veličković je zahvalio institucijama, udruženjima, preduzećima, saradnicima, građanima na dobroj saradnji i iskoristio priliku da se posebno zahvali divnoj deci, najboljim ambasadorima Negotin koji svojim uspesima na najbolji mogući način promovišu svoj grad.

Najbolji su i ove godine nagrađeni prestižnim opštinskim priznanjima, Majskim poveljama. Za postignute rezultate Majske povelje dobili su Stefan Кonjaković, student Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, Teodora Stevanović, učenica IV Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ Bukovo, Vanja Milosavljević, učenici I razreda srednje Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ Negotin, Uroš Stojanović, učenik VIII razreda OŠ „Vuk Кaradžić“ Negotin, Marija Milosavljević, učenica VII razreda OŠ „Vera Radosavljević“ Negotin.

Osim Majskih povelja predsednik opštine Vladimir Veličković i predsednik SO Negotin mr Milan Uruković uručili su Majske nagrade opštine Negotin za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin, u 2018. godini Negotinskoj gimnaziji, Fudbalskom klubu „Hajduk Veljko“ iz Negotina, Vlasti Mladenoviću, negotinskom pesniku i pripovedaču, Vanji Đurđević, koordinatoru organizacije „Čepom do osmeha“ sa sedištem u Novom Sadu i Davidu Matejeviću, studentu 5. godine Medicinskog fakulteta. Uručene su i četiri Plakete opštine Negotin, akademiku profesoru dr Rodoljubu Čučuloviću iz Prahova, za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin ostvarenih u oblasti turizma, Кlimentiju Gulicovskom, aktivnom igraču i treneru Šahovskog kluba „Hemičar“ iz Negotina, za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin ostvarenih u oblasti sporta, Dragoslavu Mišiću.

Za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin ostvarenih u oblasti poljoprivrede i Mateja Vojvodanović, za postignute rezultate na najznačajnijim muzičkim takmičenjima u Srbiji. Ove godine uručeno je i najveće priznanje opštine Negotin, zvanje “Počasni građanin”. Od ove godine to je Stanko Popović, predsednik Кompanije „Elixir Group“ iz Šapca.

Svečanoj sednici SO Negotin prisustvovao je potredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić, predsednici opština i skupština opština, privrednih kolektiva, obrazovnih ustanova i brojni građani opštine Negotin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari