U naselju Lučica nadomak Požarevca, Grupa za civilno-vojnu saradnju Centra za obuku kopnene vojske Požarevac relizovala je drugi planirani Projekat za 2014. godinu u okviru akcije pod nazivom „Humanost na delu“.

Prvi Projekat ovakve vrste je realizovan prošlog meseca u selu Majilovac, opština Veliko Gradište, kada su profesionalni pripadnici CO KoV prikupili novčana sredstva za pomoć bivšem kolegi Novici Đuriću koji je nesrećnim slučajem ostao bez noge.

Drugi Projekat je realizovan u naselju Lučica, opština Požarevac, gde je pomoć uručena porodici Radiše Vasića (na slici) koja živi u veoma lošim materijalnim uslovima uprkos korišćenju socijalne pomoći. Porodica Vasić ima četvoro dece uzrasta od 9,10,11 i 17 godina od kojih je najstarije dete gluvonemo sa posebnim potrebama i ide u specijalnu školu. U saradnji sa Centrom za socijalni rad Grada Požarevca i Crvenim Krstom, Grupa za civilno-vojnu saradnju je pokrenula inicijativu za pomoć najugroženijim porodicama na teritoriji Grada Požarevca što je učinjeno i ovom prilikom. Pomoć se ogledala u prikupljanju odeće, obuće, artikala hrane i sredstava za ličnu higijenu. Pripadnici CO KoV su se uključili u Projekat i prikupili sredstva za pomoć porodici Vasić čime su još jednom pokazali svoju „Humanost na delu“ i neraskidivu vezu između naroda i Vojske. Prikupljene artikle porodici Vasić su uručili saradnici komandanta, pukovnika Duška Šljivančanina. Projekti Grupe za civilno-vojnu saradnju CO KoV „Humanost na delu“ će se realizaovati i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari