U okviru projekta Omladinski dijalog klub, koji realizuje NVO Bonum iz Pljevalja, završeno je neformalno obrazovanje šeste generacije polaznika Škole demokratije i ljudskih prava.


Četrdeset učenika, od kojih 20 iz gimnazije „Tanasije Pejatović i dvadeset iz Srednje stručne škole činilo je šestu generaciju, koja ja sa uspjehom završila sedmomjesečno neformalno obrazovanje, nakon čega su odbranili seminarski rad. U sali hotela Pljevlja je upriličena svečana dodjela diploma, kojoj su pored polaznika prisustvovali i predavači, glavni administrator opštine Pljevlja Budimir Tanjević i Sanja Đondović iz opštinskog Sekretarijata za društvene djelatnosti. Diplome sa prigodnim knjigama uručili su pomoćnik direktora pljevaljske gimnazije mr. Hajrudin Kujundžić i glavni administrator Budimir Tanjević.

Pozdravljajući predstavnike „Bonuma, predavače i polaznike škole, u ime opštine Pljevlja, Budimir Tanjević je kazao da mu je izuzetno drago što veliki broj polaznika koji želi da se edukuje u ovoj školi. „ Vi ćete sjutra biti profesori, inžinjeri, ekonomisti, pravnici, uopšte korisni članovi društva na upravljačkim funkcijama u društvu i imaćete znanja, smjelosti i hrabrosti da pratite društvene tokove i siguran sam da ćete kao mladi i kreativni ljudi najbolje učestvovati u rešavanju društvenih procesa koji su pred svima nama, rekao je Tanjević. Jedan od dobitnika diplome Aleksandar Pejović je rekao da je zadovoljan onim što je naučio o demokratiji i ljudskim pravima.

-Predavanja smo imali svake nedelje i svaki put je bio drugi profesor sa drugom temom koje smo obrađivali. Teme su bile jako dobre i predavači su se trudili da nam što bolje približe njihova iskustva i viđenje određene teme i ja sam vrlo zadovoljan jer sam naučio mnoge stvari o kojima na drugi način ne bih saznao, rekao je Pejović.

Projekat je podržan od Komisije Vlade Crne Gore iz dijela prihoda od igara na sreću, a usmjeren je tako tako da prenosi poštovanje ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i poštovanje drugih kultura i prirodne okoline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari