Pripadnicima Komunalne policije u Požarevcu zvanično su uručene službene legitimacije. Ovaj svečani čin upriličio je gradonačelnik Miodrag Milosavljević koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo povodom početka rada Komunalne policije: – Bilo je potrebno uraditi mnoge stvari da bismo došli do današnjeg dana, do trenutka uručenja službenih legitimacija pripadnicima Komunalne policije.

One su im potrebne u obavljanju svakodnevnih dužnosti. Inače, pred nama je još puno obaveza koje moramo izvršiti kako bi ova služba bila kompletirana i sasvim osposobljena za funkcionisanje. Predstoji nam kupovina vozila i skutera, planiramo da kupimo tri vozila i tri skutera za koje će nabavka biti raspisana ovih dana. Rekonstruisaćemo i nekadašnju kafanu „Bulevar“ u kojoj će, nakon renoviranja, biti smeštena Komunalna policija.

Načelnik Gradske uprave Goran Milenković naglasio je da Komunalna policija u Požarevcu ima punu podršku Gradske uprave: – Grad Požarevac preduzima aktivnosti na organizovanju novih vidova službi u okviru lokalnih samouprava, a jedna od njih je i Služba komunalne policije. U skladu s tim, Gradska uprava je preduzela korake, kako na materijalnom opremanju, tako i u skladu sa pozitivnim propisima, u obezbeđivanju zakonskih i podzakonskih akata. Našim komunalnim policajcima pružićemo svu pomoć koja im je neophodna za obavljanje njihovog posla.

Odgovornost i dužnost koja je poverena Komunalnoj policiji je velika, naglasio je predsednik Skupštine grada Požarevca Miomir Ilić: – Posle obuke i polaganja ispita za obavljanje ovog posla, pripadnici Odeljenja komunalne policije su počeli sa radom. Za njima je i edukacija za ophođenje sa građanima. Ovaj posao je složen i nov. Nadam se da će se komunalni policajci ponašati u okviru prava i obaveza koje imaju. Mi ćemo sve to pratiti i u skladu sa izveštajima donositi odgovarajuće odluke. Poželeo bih Komunalanoj policiji srećan početak i uspeh u obavljanju dužnosti.

Načelnik komunalne policije u Požarevcu Nebojša Lukić je ovom prilikom izrazio zahvalnost Gradskoj upravi na svim preduzetim merama koje su omogućile početak funkcionisanja Konunalne policije u Požarevcu. On je naglasio da građani mogu kontaktirati komunalne policajce putem telefona i interneta, svakog dana u vremenu od 7 do 22 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari