U Skupštini AP Vojvodine protekle sedmice su uručene legitimacije gradskim i opštinskim prosvetnim inspektorima u Vojvodini.

Svečanosti su prisustvovali ministar prosvete i nauke Republike Srbije Žarko Obradović, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Andor Deli, zamenik resornog pokrajinskog sekretara Zoltan Jegeš i načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

– Vi niste samo čuvari zakonitosti, nego i čuvari morala i osnovnih ljudskih vrednosti, s obzirom na sve prisutniji značaj koji se daje obrazovanju – kazao je Deli.

Ministar Obradović je čestitajući prosvetnim inspektorima naglasio značaj onoga što ova služba radi, posebno u primeni zakona i propisa koji se odnose na sistem i kvalitet obrazovanja u Republici Srbiji.

Naveo je da je to služba kojoj se prvo obraćaju kako bi se utvrdila verodostojnost činjenica, odnosno da bi se utvrdilo šta se stvarno desilo.

– Nažalost, stanje u društvu je takvo da se mnogo toga zaključuje a da se ne poznaju činjenice, a ponekad ne postoji ni želja da se one saznaju – rekao je ministar Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari