Uručene stipendije Fondacije "Evro za znanje" 1Stipendisti i osnivači Foto: Dragan Matić

U Kosjeriću je proteklog vikenda uručeno šesnaest stipendija po 120.000 dinara najboljim učenicima i studentima iz Srbije. Bila je to deseta jubilarna dodela Fondacije „Evro za znanje“.

Do sada je ova fondacija podelila 120 stipendija koje se daju nepovratno, a novi stipendisti su učenici: Veljko Đurić iz Niša, Natalija Pantić iz Despotovca, Lazar Živković iz Vladičinog Hana, Marija Obradović iz Valjeva, Tijana Doroški iz Pivnice/Bačka Palanka, Strahinja Trivković iz Beograda, Ognjen Matić iz Kosjerića i Igor Lazarević iz Jelakca kod Aleksandrovca.

Studentske stipendije dodeljene su: Isidori Burmaz iz Vrnjačke Banje, Vojku Miševiću iz Akmačića/Nova Varoš, Mihailu Mirkoviću iz Beograda, Vladani Petković iz Niša, Jelisaveti Aleksić iz Smederevske Palanke, Dariji Dražović iz Beograda, Iliji Dumić iz Sjenice i Mariji Popović iz Užica.

Pred brojnim gostima iz mnogih krajeva Srbije Milenko Vasović predsednik UO Fondacije je objasnio da se novac obezbeđuje od donacija građana, kao i da ova organizacija ima podršku i desetak kolektiva.

„Naša Fondacija je divan primer kako se oko jedne ideje mogu okupiti različiti ljudi iz raznih slojeva, raznih zanimanja i starosne dobi. Iza nje ne stoji nikakva moćna kompanija, niti bogati pojedinac, njena snaga su obični, najčešće prosečni građani koji svojim malim mesečnim prilogom čine veliko delo. Srbija je puna uspešne dece, naši stipendisti su danas lekari, programeri, doktoranti ili studenti na prestižnim svetskim univerzitetima. I sem što ulažemo u znanje mi smo istovremeno i jedna škola poverenje i dobrote“, rekao je Vasović.

Upravitelj Milan Živković je za Novu istakao da je i ove godine Kompanija Mineco obezbedila sredstva za dve studentske stipendije, da su pomoć pružili i Cementara Titan i novosadski Bineks, a da je naš sunarodnik Jovan Bebić poslao dve stipendije iz SAD.

Ove godine kompanija Štraus Adriatik je organizovala bazar za svoje zaposlene a čitav pazar je uplaćen na račun Fondacije.

Uručene stipendije Fondacije "Evro za znanje" 2
Foto: Dragan Matić

U subotu uveče naš čuveni glumac Petar Božović je odigrao monodramu „Rečemi jedan čoek, ćeraćemo se još, kad budem mlađi“, a čitav prihod je donirao Fondaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari