Uručeni sertifikati polaznicima kursa engleskog jezika na kragujevačkom Univerzitetu 1Foto: Univerzitet u Kragujevcu

Studentima Univerziteta u Kragujevcu koji su tokom akademske 2021/2022. godine pohađali kurseve engleskog jezika na B1 i B2 nivou u okviru programa Praksa za mlade filologe, danas su u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu uručeni su sertifikati o završenom kursu jezika i stečenom nivou znanja.

Univerzitet u Kragujevcu je i u akademskoj 2021/2022. godini u okviru programa Praksa za mlade filologe organizovao besplatan kurs engleskog jezika na B1 i B2 nivou za studente završnih godina svih nivoa studija i prve godine doktorskih akademskih studija Univerziteta u Kragujevcu sa ciljem im pruži priliku da usavršavaju jezičke veštine neophodne za dalji akademski razvoj i usavršavanje.

Kurs engleskog jezika u akademskoj 2021/2022. godini sa uspehom je završilo 47 studenata – 34 studenta sa uspehom je završilo kurs engleskog jezika na B1 nivou, dok je 13 studenata sa uspehom završilo kurs engleskog jezika na B2 nivou.

U okviru ovogodišnjeg programa Praksa za mlade filologe priliku da usavršavaju svoja znanja i stiču praktična iskustva potrebna za rad u nastavi imala su četiri mlada filologa – tri studenta završne godine master studija i jedan student četvrte godine osnovnih akademskih studija.

Uručeni sertifikati polaznicima kursa engleskog jezika na kragujevačkom Univerzitetu 2
Foto: Univerzitet u Kragujevcu

Prisutne je u ime Univerziteta u Kragujevcu pozdravio prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Vladimir Ranković, a nakon toga i uručio sertifikate predavačima i polaznicima kursa engleskog jezika na B1 i B2 nivou.

U narednom periodu biće raspisan konkurs za predavače u okviru novog ciklusa programa Prakse za mlade filologe, a nakon toga i konkurs za polaznike besplatnog kursa engleskog jezika na B1 nivou.

Detaljne informacije biće objavljene na sajtovima Univerziteta i Centra za razvoj karijere.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari