Usame Zukorlić osudio napad na žandarma ispred ambasade Izraela 1Foto: SPP

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i ministar bez portfelja zadužen za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost Usame Zukorlić osudio je današnji teroristički napad u Beogradu i poručio da oni koji čine nedela pozivajući se na islam nanose veliku štetu islamu, predstavljajući ljudima krivu sliku te vere.

Islam je religija mira i saosećanja i ovakvi postupci su u suprotnosti sa njegovim osnovnim principima, naveo je Zukorlić u pisanoj izjavi.

Istakao je da napad osuđuje i kao čovek koji je poreklom Palestinac i poručio da zlodela koja čini izraelski režim u Palestini ne daju pravo nijednom pojedincu, ni grupi, da odgovore nasiljem, jer to neće olakšati katastrofu koju žive Palestinci, već će samo proširiti i produbiti patnju i sukobe.

Napad osuđujem i kao ministar sa nadležnošću društvene stabilnosti, koja je na ovim prostorima krhka i svaki čin nasilja može imati dalekosežne negativne posledice. Ovaj incident može povećati tenzije, stvoriti atmosferu straha i nesigurnosti i dodatno otežati napore ka postizanju stabilnosti, ukazao je Zukorlić.

Dodao je da ovaj čin ne sme biti razlog za progon pripadnika islamske veroispovjesti, jer su sledbenici tekfir ideologije, koji neretko posežu za terorističkim aktima, minoran procenat islamske populacije.

Pozivam sve građane da ostanu mirni i uzdržani i da šire poruke mira i razumevanja, a državne institucije će preduzeti sve neophodne mere kako bi zaštitile bezbednost u zemlji, kazao je Zukorlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari