Uskoro i Pošta u rukama „Beograda na vodi“

Radomir Lazović iz Inicijative "Ne davimo Beograd" za Danas o kontroverznoj odluci države da preuzme čuvenu beogradsku četvrt

Ostavite komentar


  1. Beograd na vodi biće prelopo uređen „grad“ u Beogradu i ne treba bilo šta polemisati jer je Beograd na vodi budućnost Beograda i Srbije.

  2. Mnogo su mutne ove vode Beograda na vodi. Mnogo je toga sada sakriveno ali nema šanse da se to jednog dana neće raščistiti. Do sada niko nije uspeo da objasni sem nekim kvaziobjašnjenjima u čemu je društveni interes građanina Srbije izgradnja „Beograda na vodi“ (inače je Beograd izgrađen stvarno na vodi od svog postanka). Još manje je izvesno da je to najbolje i optimalno urbanističko rešenje, naročito što je došlo voljom grupe građana koja trenutno vrši vlast u Srbiji. Ako ikad se Srbija oslobodi partokratije i autoritarne vlasti koja se sprovodi od strane pojedinaca kroz političke partije nazovi demokratske orijentacije mnogima neće biti mesta u Srbiju sem u zatvorima. Ovako nešto moglo je nastati samo posle sveobuhvatne analize urbanista i stručne javnosti i uz raspisivanje tendera za učešće u izgradnji i finansijsku nadoknadu gradu Beogradu za korišćenje građevinskog zemljišta. Ali tako se niko od pojedinaca ne bi mogao okoristiti, zato je ovako kako je!

  3. Ove informacije nisu tačne, kao ni ona da Beograd na vodi se gradi bez dozvole.Beograd se ne davi već postaje svetka metropola.

    1. a ta vaša svetska metopola, koja onako uzgred sa 116 lokacija direktno u Dunav i Savu izliva fekalije, prostiraće se kanda do najudaljenijih rečnih luka u kojima su interes našli UAE?

      1. A kako se desilo da Beograd bude jedina evropska prestonica koja kompletnu kanalizaciju i otpadne vode pusta u reke? Nema li u tome odgovornosti i svih prethodnih vlasti? I kako smo tek sada saznali za ovu cinjenicu, a pre 2012. smo o tome cutali?

  4. Najsmešnije je kada naša vlast kaže da im se niko sa strane ne meša u politiku i odlučivanje. Da, ali zato poklanjaju ili daju u besplatan zakup gradsko građevinsko zemljište na kome stranci mogu da rade šta hoće. Niko ne zna koliko je para otišlo iz budžeta za ploče, drvorede, cveće na tom prostoru Bgd. na vodi ali se vidi da Hercegovačku ulicu prekopavaju i popločavaju po nekoliko puta. Niko se ne protivi promenama ali postoje zakoni i pravila i vlast je dužna da položi račune, a osim toga gradski oci su potpuno zanemarili druge delove Beograda. Pogledajte Kalemegdan, do danas još nije posađeno cveće već viri korov na sve strane . Pogledajte đubre po gradu, nema ko da ga očisti. Nekim ulicama ne možete ni da vozite koliko je upropašten asfalt. Žalosno!

  5. Koliko znam, zgrada Geozavoda je renovirana, i to trosku kompanije, ne moze se bas reci da je to steta za grad

    1. Zgrada Geozavoda je spomenik kulture od velikog značaja i u njoj ne treba da bude izložena nikakva maketa Beograda na vodi, niti da se da imvestitoru Eagle Hills za kancelarije, već tu grad treba da smesti neki kulturni centar/muzej/galeriju/pozorište/bioskop… za sve gradjane Beograda i šire koji na tako nešto imaju pravo. Šta nije jasno?!

  6. Dokle više ova anti propaganda za BG na vodi? Jasno je da ga opozicija koristi kao tlo gde misli da može da skupi neke političke poene, ali eto, već 3 godine im nije pošlo za rukom i samo ih pitam – dokle još? Dosadili ste sa jednom istom pričom koju vrtite unazad već 3 godine. Na BGu na vodi sam bio lično i video ga, šetao Savskom promenadom i mogu samo da kažem da je bolje nego što sam zamišljao, i onda se nađu „čudni ljudi“ (da ne upotrebim neke gore reči) kojima ovako nešto smeta?

    Prvo ste vikali da će da se udare temelji, i da ništa neće biti od cele priče, posle ste pričali da će da izgrade 2 zgrade i da će tu da se stane… međutim sada pričate da će se ipak izgraditi ceo BG na vodi ali da će da „šteti gradu“. Po meni je mnogo više štetila ona deponija pre koja je bila. U prošlosti su naivni ljudi i kupovali tu vašu priču i famu oko BGa na vodi, danas međutim slabo ko. Izvetrili ste.

    1. Kojim Beogradom na vodi si prosetao? Otkad je krater i dve zgrade grad? A to sto te ne interesuje ko zaista gradi zgradice za gastose to je tek carski.

  7. Veliki projekat donosi velike novine i to je normalno. Uvek se nadju oni koji kritikuju samo zato sto to neko drugi radi, nemocni da vide siru sliku svega. Sve ce se to zaboraviti kada BG na vodi bude zavrsen

  8. I tako to do Vranja, plus levo i desno, napred i nazad, sve dok Srbija ne postane latifundija jedne porodice

Ostavite komentar


Društvo

Nekrofil iz Nambije 8

Nekrofil iz Nambije

Moram da priznam da volim kada sam u pravu. To i nije neka vrlina, pre je mana, narcisoidnost, ali šta da radim takav sam.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.