Uskoro međusobno priznavanje vozačkih dozvola Srbije i Italije 1Foto: Danas Online

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova i o sporazumu o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, koji bi uskoro trebalo da bude potpisan.

U saopštenju MUP-a Srbije se navodi da će dva ministarstva potpisati sporazume o saradnji u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i vanrednim situacijama.

Vulin je naglasio da će Srbija, ukoliko Priština podnese ponovo zahtev za prijem u članstvo u Interpol, aktivno raditi kako bi to sprečila, „jer je to apsolutno neprihvatljivo i predstavlja kršenje Vašingtonskog sporazuma“.

U saopštenju se navodi da je Vulin obavestio Lo Kaša sa aktivnostima koje je Srbija preduzela u razbijanju mafijaških grupa i istakao da je prioritet državnog vrha bespoštedna borba sa svim oblicima organizovanog kriminala.

Lo Kašo je istakao dobru saradnju srpske i italijanske policije u suzbijanju iregularnih migracija i posebno je pohvalio reagovanje srpske policije u toj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari