Klinički centar Niš do kraja godine trebalo bi da dobije mini Urgentni centar koji će biti smešten u suturenu zgrade Interne klinike, saopštio je v.d. direktora Kliničkog centra Borislav Kamenov.

On kaže da će u tom delu Interne klinike biti smešteno nekoliko lekara raznih specijalnosti, što bi trebalo da olakša pružanje zdravstvene usluge težim pacijentima. Oni neće biti prinuđeni da eventualno lutaju od klinike do klinike, gubeći dragoceno vreme, već će pomoć dobiti na jednom mestu.

– Urgentni centar bi u KC u Nišu trebalo da bude izgrađen za četiri godine. S obzirom da je to dosta vremena, a da je on neophodan, odlučili smo da do tada napravimo mini Urgentni centar, sa sadašnjim kapacitetima i opremom – rekao je Kamenov. O izgradnji Urgentnog centra u Nišu govori se duže od 20 godina, a on je poslednji put najavljen od strane Ministarstva zdravlja u okviru projekta izgradnje i rekonstrukcije Kliničkog centra Niš. Ka niškom KC, inače, gravitira oko dva miliona potencijalnih pacijenata sa juga Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari