Bjelopoljska fabrika za preradu mlijeka „Krisma milk“ prodata je na nedavnoj licitaciji Milovanu Kadoviću za 250.000 evra. Novi vlasnik planira da pokrene proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda i najavljuje da će do kraja jula primiti radnike, koje će poslati na obuku za stručna radna mjesta.


– Cilj nam je da povratimo nekadašnji imidž bjelopoljske mljekare, jer postoje svi preduslovi za to. Pospešivanjem mljekarstva značajno će se doprinijeti i ekonomskom oporavku bjelopoljske privrede. U tom cilju, namjeravam da se sastanem sa kooperantima, da se dogovorimo oko otkupa mlijeka, kako bismo nesmetano krenuli u proizvodnju. Planiramo da pokrenemo proizvodnju jogurta u litarskim flašama i čašama i pasterizovanog kratkotrajnog mlijeka u folijama. U početku će dnevna proizvodnja iznositi preko 5.000 litara, a kada se stabilizujemo u planu je proizvodnja i sira mortadela, kazao je novi vlasnik „Krisma milk“ Milovan Kadović.

U posljednje vrijeme 11 radnika „Krisma milk“ štrajkovalo je ispred preduzeća i Privrednog suda, tražeći da im se isplati dug od 65.000 evra za neisplaćene zarade i ostale naknade iz radnog odnosa. Prije desetak dana, nakon prodaje fabrike i dogovorima sa predstavnicima Vlade Crne Gore, radnici su zamrznuli protest u nadi da će im uskoro biti isplaćena dugovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari