Zdravstveni centar Pirot uskoro će biti podeljen na dve ustanove – Opštu bolnicu i Dom zdravlja, kako je predviđeno uredbom Vlade Srbije o planu mreža zdravstvenih ustanova, izjavio je juče direktor te ustanove i vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u osnivanju Radovan Ilić.


– Računamo da će od jeseni Zdravstveni centar Pirot u mreži zdravstvenih ustanova biti izbrisan, a imaćemo dve nove zdravstvene ustanove u Pirotskom okrugu – Opštu Bolnicu i Dom zdravlja Pirot – kazao je Ilić na konferenciji za novinare.

Ilić je dodao da u Ministarstvu zdravlja očekuju da stigne saglasnost na izradu pečata, što će biti osnova za otvaranje tekućeg računa.

– Na taj način ćemo stvoriti taj bitni preduslov da mogu da se formiraju organi upravljanja i da se potom raspiše konkurs za izbor direktora u obe nove ustanove – kazao je Ilić i dodao da očekuje da se ovi administrativni poslovi završe do kraja juna.

Nakon razdvajanja u Opštoj bolnici, čiji je osnivač Ministarstvo zdravlja, radiće 650 medicinksih radnika, a u Domu zdravlja 320.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari