Usled napada 2017. godine u Srbiji preminule 92 osobe

Ostavite komentar


  1. Usled kakvg napada : napada terorista, napada divljih životinja , definišite tu reč used napada.

  2. Valjda se u nasem jeziku kaze: ‘Fizicki napad’!?
    Eh, tesko nasem jeziku, kad na njega krenu poluonrazovani ljudi koji sebe smatraju novinarima… Sta kazete, „Stopa smrtnosi usled napada’? Pride, mora da ste prevodili onlijn prevodiocem zvanim ‘Overwaterer’?

  3. Da li u statistiku spadaju i ubijeni u nužnoj odbrani civila? Mislim, da li se odbrana smatra napadom? Jer, neko ko se nađe u pogibelji, može potpuno pasivno trpeti napad da ne bi imao pravne posledice („učestvovanje u tuči…“), ali time može povećati rizik da postane deo ovog broja.

  4. pre bi trebalo reci da je uzrok kriminal, fizicki napad.
    U tekstu se ne razume uzrok smrti, dok se ne vidi tabela sa engleskim naslovom.

  5. Šta znači “ napad“. Napad drugog čoveka koji završava smrću zove se ubistvo, napad može biti srčani, moždani. Na našem jeziku to baš nije sasvim jasno. Dali je napad kada neko nekog iznenada ubije ili je svako ubistvo napad?
    Često samo prevod nije dovoljan i smisao nije isti. Zašto se o tome ne vodi računa.

  6. Hahaha ovo liči na Monti Pajtonovsku interpretaciju. Niko ne zna šta je to napad!? Ne znam ni ja. Koji se lekovi piju u slučaju napada. Koji doktor to leči. Ups, izgleda da se ne leči. Još da su budalasto i nepismeno prepisali englesku formu da je napad DIJAGNOSTIFIKOVAN umro bih od napada smeha!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.