Usled stvaranja ledenica u Subotici obrušeno 21 stablo i oštećeno 19 vozila 1Vremenska nepogoda u Subotici, foto: Tatjana Ljubić

Tehnička direktorka JKP Čistoća i zelenilo Subotica Elizabeta Tumbas kaže za Danas da je u ovoj prirodnoj nepogodi u poslednja dva dana oštećeno 19 vozila i pet objekata, od kojih su dve garaže, jedna ograda i dva krova objekta.

„Vozila Javnog komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo Subotica su od juče na terenu, a radna jedinica higijene, koja učestvuje u uklanjanju posledica manjih nezgoda, slomljenog granja, radi bez prekida. Takođe, uklanjaju se i panjevi kako bi se saobraćaj vozila i pešaka odvijao bezbedno“, navodi Tumbas.

Kako kaže, bilo je ukupno 54 prijave padova stabala, odnosno granja, a od toga su pala 21 stabla, a ostalo je granje.

„Do danas je uklonjeno 36, a uklanjanje na sedam mesta je još u toku. Ostale lokacije su manje rizične ili se još čeka da se napravi izveštaj, odnosno zapisnik Komunalne policije“, kaže Tumbas.

Dodaje da je JKP Čistoća i zelenilo danas primilo oko 20 novih prijava.

„Neprestano se pravi lista prioriteta i kreće se od najrizičnijih lokacija gde je ugrožena bezbednost ljudi“, rekla je Tumbas.

Prema njenim rečima, u centru grada je rađeno i preventivno orezivanje granja, gde je došlo do nekih pomeranja, a dva stabla će biti uklonjena u narednom periodu jer je procenjeno da mogu biti opasna po prolaznike i sam objekat.

Tumbas ističe da je Dudova šuma posebno označena kao opasna zona.

„Šteta u Dudovoj šumi je dosta velika. Mi smo stavili trake oko svih ulaza na kojima piše da je opasno zbog lomova grana“, kaže Tumbas.

Ona je pozvala građane da uopšte ne ulaze u Dudovu šumu i da ne oštećuju trake koje su razvučene radi upozorenja šetačima.

„Ni mi nećemo ulaziti sve dok ovakvo vreme ne prođe i dok se ledeni omotač ne otopi, još dva, tri dana, prema vremenskoj prognozi“, ocenjuje Tumbas.

Ona apeluje na građane da ukoliko imaju štete, sačekaju Komunalnu policiju i svog osiguranika, kako bi se napravio zapisnik i da bi se naknadno, eventualno, mogla zatražiti neka nadoknada.

Da podsetimo, tokom jučerašnjeg dana padala je ledena kiša u Subotici koja je na mnogim mestima po gradu oborila drveća i lomila granje, a načinjena je i značajna materijalna šteta na pojedinim automobilima.

Prema objavljenim informacijama, za sada, nema povređenih.

Sinoć se, takođe, na gradskom Korzou srušilo drvo ispred službenog ulaza u Gradsku kuću. Povređenih nije bilo, a nije načinjena ni materijalna šteta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari