„Uslovi da se vratim u Srbiju su siguran posao u struci i plata dovoljna za dostojanstven život“

Naši ljudi u svetu: Sara Knežević je na doktoratu u Francuskoj, gde ne mora da brine o finansijama, ali joj Srbija ipak nedostaje

Ostavite komentar


  1. Dati dobre plate onima koji ostaju u Srbiji, a ne da senimo velikim platama onima koji su zbrisali iz Srbije kada je tesko

  2. Stanje je katastrofalno. Buka,haos,loš život,neuredjena drzava, Vučiceva stalna gradnja i uvoz auto otpada,haos sa parkingom,parkinzi i magacini pod prozorima zgrada. Od obicne kiše poplave jer Vucic radi i gradi i sve betonira.Pod Sns Beograd je postao pakao.

  3. Francuzi su prezaduzeni, gradovi nebezbedni, ilegalna migracija sve brojnija, privreda slaba, a Makron ostaje jos 5 godina (bez vecine u skupstini)…. Quelle horreur!

  4. Vratio sam se i gorko pokajao. Uskoro odlazim opet ali ovog puta sa celom porodicom i zauvek.

  5. „Zbog toga nemam dovoljno informacija da bih oformila mišljenje u stanju u zemlji“ – odlično bi se ti uklopila u ovu ovakvu Srbiju.

  6. Iskreno ne postoji uslov zbog koga bih se vratio u Srbiju. Plata je tu najmanji problem, mnogo veci problemi su sistem, mentalitet, polged na svet itd. Ja sam otisao najmanje zbog novca, otisao sam zbog sistema i mentaliteta i iskreno se nikad necu vratiti.

  7. Poslušajte Draganu, Beograd je džungla na asfaltu, a ostatak Srbije džungla bez asfalta.
    Po pitanju vladavine prava, uređenosti, kulturno-sociološkog razvitka stanovništva.
    Kome sine pomisao da se vrati, bolje da izbroji do milionite decimale pi, možda se dotle predomisli.
    Ko se ipak vrati, neka se ne kaje.

  8. Uz posao u struci i dobru platu ide i to da vam sopstvenu decu vaspitavaju Zadruga, Farma, Parovi, Navijaci, Kladionice, Splavovi, Sponzoruse, Kic, Pahomije, Ceca, Turbo Folk, Keš Intelektualci – ili jednostavno Pink kulturoloski model. Da li je to prihvatljivo stvar je licnog ukusa i odgovornosti. Terati dete da se odupre tome znaci terati ga da bude u ratu sa sopstvenom generacijom i jednog dana ode tamo gde je odavno mogao biti. Terati ga da se uklopi znaci saucesnistvo u tragediji jednog naroda i prema samom sebi. Ne bih ni jedno ni drugo pozelela niti jednom jednom detetu.

  9. Pretpostavljam da gospođica doktorka smatra da uslove za njen povratak treba da joj stvore prodavačice na pijaci, vodoinstalateri, zidari, radnice u fabrikama kablova, sezonski berači malina…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.