Prvo radnom, a zatim svečanom sednicom na kojoj su pored odbornika prisustvovali direktori javnih preduzeća i ustanova, dobitnici priznanja kao i načelnici uprave i službi, obeležen 8. juli – Dan opštine Kučevo.

 Na ovoj sednici uručena su priznanja preduzećima, ustanovama, organizacijama i pojedincima za doprinos u razvoju ove Zviške opštine, kao i počasnom građaninu Kučeva, doktoru Radenku Lazareviću, koji je u ovom kraju prisustan skoro tri decenije radeći na ispitivanju i puštanju u funkciju pećine Ceremošnja i Ravništarka, kao i na otkrivanju novih kao što su Ševička i Dubočka pećina. Plakete i zahvalnice dobili su: Radiša Petrović, poljoprivrednik iz Radenke, Miroljub Stanković, vlasnik firme „Brams“ iz Rabrova, Mesna zejednica Kučevo, Milica Ilić, direktor O.Š. „Veljko Dugošević“ iz Turije, Folklorni ansambl Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ Kučevo, Fudbalski klub „Zvižd“ iz Kučeva, Fudbalski klub „Basarac“ Mišljenovac i Ženski rukometni klub „Kučevo“ iz Kučeva. Plakete i zahvalice uručio im je prvi čovek ove zviške opštine Zoran Milekić.

Na trećoj radnoj sednici usvojeno je nekoliko značajnih odluka od kojih su izveštaji o radu i programi rada za ovu godinu, Direkcije za izgradnju i razvoj naselja opštine Kučevo, Centra za socijalni rad, Opštinske uprave i Opštinskog veća, Centra za kulturu „Veljko Dugošević“, Narodne biblioteke „Nikola Sikimić – Maksim“, Turističke organizacije opštine, kao i izmene i dopune Statuta opštine Kučevo i mesnih zajednica. Smenjen je sa dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Kučevo Zlatan Zabukovec, a umesto njega za vršioca dužnosti direktora postavljena je Jasmina Ćamilović. Verifikovani su i mandati sa izborne liste za bolji život „Boris Tadić“ i Vlaške demokratske stranke.

U drugom, svečanom delu sednice, o rezultatima ove homoljske opštine između dva jula govorio je njen prvi čovek Zoran Milekić koji je rekao da je najvažnije u ovoj homoljskoj opštini da pored dosadašnjih investicija i razvoja u naseljima, sadašnja aktuelna vlast nastavlja dalje da radi u interesu građana stvarajući im tako uslove za uspešniji i kvalitetniji život. On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što se uspelo da se u protekom periodu ostvari planirani programi razvoja i nada da će se u buduće raditi još bolje.

– Izuzetno mi je drago što mogu sa ovog mesta ispred opštine Kučevo sve da vas pozdravim i da svim našim građanima čestitam dan opštine, a ujedno da kažem da smo jedna od retkih opština u Srbiji gde SNS sa svojim koalicionim partnerima vrši vlast već punih osam godina. Veliko mi je zadovoljstvo mi je što mogu da vas obavestim i upoznam da smo u proteklih osam godina uspeli da ostvarimo sve planirane prioritete i da se nalazimo na dobrom putu da i u narednom periodu od četiri godine ostvarimo ovakav uspeh. Preuzimanjem odgovornosti 2004. godine zatekli smo rasprodate fabrike, društvena preduzeća i preko 1.500 otpuštenih radnika bez egzistencije za život. Sada kada smo izgradili mostove i asvaltirali lokalne i magistralne puteve i tako stvorili pristojne uslove za dolazak stranih investitora, možemo objektivno da očekujemo pokretanje proizvodnje u našim fabrikama. Razvoj naše male opštine je prioritetan zadatak ove vlasti. Trudićemo se dalje da za ostvarivanje zadatih ciljeva omogućimo našim građanima bolji život. Koristim ovu priliku da posebno čestitam našim najzaslužnijim građanima koji danas primaju nagrade za poseban doprinos u razvoju naše opštine u svim sverama društvenog života. S obzirom da su izbori završeni, i da su naši sugrađani pokazali zrelost i u nama prepoznali prave vrednosti, kao i rad i zalaganje loklane samouprave. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim onima koji su doprineli da izbori u opštini Kučevo proteknu u mirnoj i fer atmosveri, ali apelujem na državne organe da pravedno proceisuiraju one koji su unosili nemir, uništavali državnu i privatnu imovinu, iznosili laži i klevete, u cilju postizanja izbornih rezultata i nekih ličnih ambicija. Očekujemo od nove vlade Republike Srbije da pomogne našoj maloj opštini u saniranju posledica katastrofalne privatizacije. Nadamo se da nikada naši razvojni projekti neće biti prihvaćeni zbog političke nepodobnosti. Značajnu pomoć u dovođenju investitora kao i dalji razvoj loklane infrastrukture očekujemo od naših predstavnika u novoj Vladi Republike Srbije. Smatram da imamo veliku obavezu da i u budućem periodu svi zajedno radimo na razvoju privrede kako bi našim građanima i mladim stručnim kadrovima omogućili nova radna mesta i pristojan život. Svim građanima opštine Kučevo zahvaljujem se na razumevanju i strpljenju. Iskoristio bih ovu priliku da da se svima koji su nam pomogli i u nas verovali zahvalim a ujedno poželim ličnu sreću i dobro zdravlje – rekao je predsednik opštine Zoran Milekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari