Uspeh Skijaškog kluba "Besna Kobila" iz Vranja na takmičenjima u Sloveniji 1Foto: Skijaški klub "Besna Kobila"

Zapažene rezultate ostvarili su članovi Skijaškog kluba „Besna Kobila“ iz Vranja na takmičenjima u okviru Svetskog kupa i Otvorenog prvenstva Slovenije u slalomu na rolerima koja su održana tokom vikenda.

U kategoriji devojčica do 10 godina, titulu „Grofica Pohorja“ odbranila je Dunja Arsić koja je bila „ubedljivo ispred konkurencije“.

Lenka Stanojević, u kategoriji devojčica do 12 godina je, „posle velike borbe u dve fantastične vožnje, osvojila drugo mesto i srebrnu medalju“, saopšteno je iz ovog vranjskog kluba.

„U juniorskoj kategoriji, Emilija Arsić je fantastičnom drugom vožnjom nadoknadila zaostatak iz prve i osvojila treće mesto. Kod seniorki, naša Mia Dedinac, iako bez treninga ove sezone zbog obaveza na fakultetu, došla je do 17. mesta“, navodi se o saopštenju.

U nedelju je vožena prva trka u okviru ovogodišnjeg Svetskog kupa, a vranjski klub i Srbiju predstavljale su Emilija Arsić i Mia Dedinac.

„Posle dve vožnje Emilija je završila na 24, a Mia 25. mestu, čime su osvojile prve ovosezonske bodove u Svetskom kupu. Prvog dana na trci je učestvovalo 127 takmičara, dok su u trci Svetskog kupa učestvovala 92“, piše u saopštenju.

Iz Skijaškog kluba „Besna Kobila“ poručili su da su zadovoljni rezultatima svih takmičara i izrazili žaljenje što zbog bolesti i obaveza prema školi klub nije mogao da nastupi u punom sastavu i napravi još veći uspeh.

Ispred Svetske skejtbord i roler federacije, tehnički delegati trka su bili Vranjanci Đorđe Dedinac i Toma Dimitrijević, „i za svoj posao dobili najviše ocene i pohvale“.

„To još jednom dokazuje da su naši takmičari, treneri i sportski radnici mnogo više cenjeni u svetu nego kod kuće. Već od danas se vraćamo redovnom trenažnom procesu i pripremama za sledeća takmičenja“, poručuju iz Skijaškog kluba „Besna kobila“.

Tehnički organizator takmičenja je bio Skijaški klub „Vuzenica“.

„Organizacija je bila na vrhunskom nivou, kao i prethodnih godina iako je oba dana padala kiša koja je otežavala posao i takmičarima i organizatorima“, dodaje se u saopštenju vranjskog kluba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari