Uspeh užičkih učenika na međunarodnom takmičenju iz informatike 1Nagradjeni učenici OŠ "Nada Matić" u Užicu//Foto Privatna arhiva

Ivan Jevtić i Vukašin Vučković, učenici šestog razreda Osnovne škole „Nada Matić“ u Užicu, postigli su zapažene razultate na republičkom takmičenju, u okviru Međunarodnog takmičenja iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“.

Ivan je, na takmičenju koje je održano pre neki dan u Kruševcu, osvojio treću nagradu, a Vukašinu je uručena pohvalu za osvojeno sedmo mesto.

Za njihov uspeh je zaslužna i Jelica Stevanović, nastavnica informatike u toj školi, koja za Danas navodi da je to veliki uspeh za Ivana i Vukašina, ali i za školu.

To je, objašnjava, takmičenje koje izdvaja talentovane i posebno nadarene učenike za informatiku, ali i matematiku i druge discipline koje zahtevaju logičko i algoritamsko razmišljanje u rešavanju zadataka.

Uspeh užičkih učenika na međunarodnom takmičenju iz informatike 2
Nagrađeni učenici sa nastavnicom/Foto: Privatna arhiva

– Na međunarodnom takmičenju je učestvovalo 15.921 učenik, iz jedanaest država i Srbije“, kaže naša sagovornica i dodaje da su, osim Ivana i Vukašina, izuzetne rezultate postigli i drugi učenici iz Srbije.

Postoji mogućnost da se održi još jedan stepen takmičenja na međunarodnom nivou, ali to, kako objašnjava Jelica Stevanović, nije izvesno zbog pandemije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari