Generalna proba crveno-belih uoči subotnje uvertire protiv Hemofarma u ABA ligi može se oceniti veoma uspešnom. Sinhronizovano na početku meča navijači Zvezde napravili su karnevalsku atmosferu nakitivši igrače obe ekipe brojnim papirima i konfetama. Kao u januarskom praskozorju okićeni u bele nijanse igrači Crvene zvezde i Bajerna ostali su nekoliko minuta zatečeni u ambijentu za pamćenje. Više od 7.000 ljudi došlo je sinoć u Pionir da podrži novi projekat crveno-belih na čelu sa Svetislavom Pešićem. Humanitarni značaj utakmice dodatno je podstakao sve njihove pristalice da ispune halu čime su pomogli kupovinu novih inkubatora za bebe u Srbiji.


Crvena zvezda Beograd – Bajern Minhen 80:55

(26:11, 17:22, 17:9, 20:13)

Hala: Pionir. Gledalaca: 7.200. Sudije: Vojinović, Mrdak, Jevtović.

Crvena zvezda Beograd: Čović 10, Cvetković 6, Marković 9, Ilić 6, Lazić 5, Nedović 6, Smiljanić, Tubak, Lešić, Subotić 6, Nikolić, Radetić 2, Morison 17, Milutinović 4, Popović 9.

Bajern Minhen: Valas 11, Haman 1, Švetelm 12, Nađfeji 1, Hal, Foster 3, Radosavljević 9, Hensbrou 2, Grin 8, Bumptje, Jagla 8.

 

Iskusni stručnjak, uprkos krajnje inspirativnom ambijentu, vodio je računa o savetima sina Marka Pešića, sportskog direktora Bavaraca, tako da su se košarkaši Crvene zvezde Beograd svojski potrudili da gostoljubivim manirom isprate Bajern iz Minhena pred zvaničan start sezone (80:55).

Isprobali su crveno-beli gotovo sve varijante u napadu, ali je akcenat bio stavljen i na igru u odbrani. Svestan da poseduje igrače dobrih fizičkih predispozicija, Pešić je svih 40 minuta insistirao na agresivnoj igri niskih košarkaša na liniji dodavanja, već na polovini terena. Rotacijom podjednako spremnih igrača na svim pozicijama iskusni stručnjak uspeo je da poremeti koncepciju igre svog kolege Bauermana. Zvezda je već u prvom poluvremenu stekla prednost od 15 poena razlike uspevajući da napravi balans između spoljne i unutrašnje linije. Vođeno je računa o svim detaljima u igri, a posebno je bio uočljiv motivacioni elemenat kod Milutinovića, Nedovića, Čovića i Popovića, zbog čega su u nekoliko navrata imali ishitrene poteze. Košarkaši Bajerna dosta su grešili u napadu. Veći broj promašenih „otvorenih“ šuteva samo je doprineo da crvreno-beli iz kontra napada ostvare više lakih poena, uz lepa zakucavanja, tako da su u nastavku meča vodili i sa dvadesetak razlike. Uprkos ubedljivoj prednosti Zvezda nije spuštala intenzitet do kraja utakmice.

Povratak najvatrenijih

Dolaskom nove uprave, ali i povratkom trenera Svetislava Pešića, najvatreniji navijači crveno-belih odlučili su da prekinu višegodišnji post kada je u pitanju bodrenje košarkaške sekcije Crvene zvezde. Oni su sinoć u velikom broju došli u Pionir, međutim, svoj omiljeni tim bodriće samo u domaćem prvenstvu i kupu, dok će i dalje bojkotovati regionalnu ABA ligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari