U različitim ulogama „večiti rivali“ uspešno su rešili veoma teške zadatke. Nakon pet vezanih poraza u gostima, crno-beli su u Vršcu ostvarili treću uzastopnu pobedu van Pionira.

Partizan mt:s je zahvaljujući odličnom Janu Veselom slomio otpor Hemofarma u poslednjoj deonici, smestivši ga posle 15 kola u donji deo tabele NLB lige – 71:64 (16:24, 12:11, 21:13, 22:16). Sličan scenario ponovili su igrači Crvene zvezde, koji su u punom Pioniru došli do veoma važnog trijumfa u duelu sa ekipom Budućnosti, tako da su ostali aktivan učesnik borbe za opstanak na Jadranu – 63:55 (16:16, 19:14, 12:15, 16:10).

„Narandžasti“ su sve do 33. minuta diktirali tempo, a na talasima agresivne odbrane najbolje je plivao Miloš Borisov. Ipak, Veseli je dominacijom pod košem, kao i prilikom kontranapada, uspeo da prodrma saigrače, ostvarivši čak sedam uspešnih dodavanja. Džavaji je iskoristio neigranje Božovića i Maraša, dok je Kecman, naročito u drugom poluvremenu, dobro povezao spoljnu i unutrašnju liniju. Pobedi „komšija“ protiv Budućnosti obradovali su se i crno-beli, jer su se u borbi za vrh tabele izjednačili sa timom iz Podgorice (9 – 6).

Sinoćnji meč u Pioniru praktično je rešen tri minuta pre kraja utakmice, kada je Nedović sa pet vezanih poena najavio veoma važnu pobedu domaćina. Duel je obilovao sitnim čarkama, koje su uz znatno loše suđenje kulminirale početkom drugog poluvremena, kada je došlo do manjeg incidenta. Krilni centar Zvezde Marš još jednom je dokazao da je jedan od najboljih visokih igrača u ligi, dok je Jang ponovo bio jedini raspoloženi šuter, ubacivši četiri trojke Podgoričanima.

Počast Kostiću, ovacije Prosinečkom

Pre početka meča u Pioniru ekipe i Zvezdini navijači minutom ćutanja odali su počast preminuloj fudbalskoj legendi crveno-belih Bori Kostiću, a novi trener fudbalskog tima sa Marakane Robert Prosinečki dočekan je ovacijama.

– Dirnut sam ovakvim dočekom posle 24 godine od odlaska iz Crvene zvezde i Beograda. Gledaću da, kad god mi dozvole obaveze, dolazim na utakmice naših košarkaša – izjavio je nekadašnji igrač crveno-belih, koji je meč pratio u društvu kolege s klupe rukometnog kluba crveno-belih Igora Butulije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari