Uspostavljena saradnja AP Vojvodine i provincije Bengo u Angoli, glavni sektor biće poljoprivreda 1foto: Press služba pokrajinske vlade

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović i guvernerka provincije Bengo u Angoli Mara Kioza potpisali su danas Pismo o namerama o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje između dve pokrajine.

Tim dokumentom, kako je saopšteno, stvoreni su uslovi za intenziviranje međuregionalne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa sa akcentom na privredi, poljoprivredi i razvoju informacionih tehnologija u tom sektoru, kao i prehrambenoj industriji.

Mirović je naglasio da je to Pismo potvrda višedecenijskih prijateljskih odnosa između Angole i Srbije, te da dve zemlje duboko prijateljstvo razvijaju od trenutka nezavisnosti Anglole, koja je proglašena 1975. godine, i naglasio da je okosnica saradnje poljoprivreda, budući da su obe pokrajine agrarna područja.

„Potpisanim dokumentom se stvaraju uslovi za povezivanje naših institucija i u oblastima obrazovanja, kulture, sporta i turizma“, rekao je Mirović, dodavši da Srbija visoko ceni stav te afričke države po pitanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Guvernerka Kioza istakla je da pokrajina Bengo ima interes za sve oblike saradnje i institucionalnih odnosa sa AP Vojvodinom na bazi reciprociteta, posebno u sektoru poljoprivrede, koji je njihov najveći potencijal.

Najavljeno je i da će potencijali Vojvodine i provincije Bengo biti predstavljeni na sajmovima ove godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari