Na petoj sednici Skupštine opštine u Kučevu doneto je obilje značajnih odluka među kojima su i one koje se odnose na predlog budžeta za narednu 2013. godinu koji iznosi 504 miliona dinara, što je za 11 odsto više u odnosu na ovu 2012. godinu. Prihodi i rashodi planirani su u skladu sa smernicama Ministarstva finansija i privrede, uz realni rast društvenog proizvoda od dva i inflacije od 5,5 odsto.


Stvarni prihodi budžeta planirani su u iznosu od 447 miliona dinara, dodatni prihodi budžetskih korisnika su 27.miliona i ostala primanja 30. miliona dinara.Planirani prihodi odnose se i na izmeni zakona kojima su pojedine lokalne takse i republičke naknade ukinute , a neke smanjene.. Nenamenski transferi iz budžeta Republike Srbije planirani su u iznosu od 258 miliona, uz dodatnih 14 miliona i 870. hiljada dinara za održavanje puteva.

Odbornici su, pored budžeta za narednu,usvojili i rebalans budžeta za ovu godinu i razgovarali i doneli odluke veoma značajne za dalji rad u interesu građana od kojih izdvajamo: Odluku o realizaciji projekta hidrogeoloških istraživanja termalnih voda,o komunalnim taksama,zatim o visini naknade za uređenje građevinskog zemljišta kao i o izradi Plana detaljne regulacije zaštite sliva reke Pek i izgradljnju mini hidroelektrana. Usvojen je i Program gasifikacije za područje opštine i donetza osluka o strateškom partneru za realizaciju ovog programa. Tu su i odluke o Loklanom akcionom planu zapošljavanja na području opštine u narednoj godini,o osnivanju kancelarije za mlade kao i o dodela stipendija studentima višeg i visokog obrazovanja. Imenovan je i Savet za međunacionalne odnose kao i za rodnu ravnopravnost. Potvrđen je i mandat Slavici Nikolić odborniku sa izborne liste „SPS-JS“. Na sednici je prisustvovalo 34 od 43 odbornika, a ono što bilo primetno je i nedolazak odbornika sa liste Demokratska stranka-Boris Tadić gde je od 13-toro bilo prisutno samo 4-tvoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari