Na sednici Skupštine grada Požarevca usvojena je Odluka o završnom računu budžeta grada za 2010. godinu. Ukupni ostvareni prihodi iznose oko 2,3 milijarde dinara a rashodi za 2010. godinu iznose bezmalo od 2 milijarde.


Na sednici doneta je Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije „Zdravstveni centar“ kojom se utvrđuju uslovi za izgradnju objekata u postojećem urbanom tkivu u okviru Zdravstvenog centra i Zavoda za javno zdravlje Požarevac kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije „Blok Porečka“ oko Ekomomske škole u Požarevcu.

Odbornici Skupštine su doneli i Odluku o ostvarivanju prava na novčanu naknadu porodici u kojoj se rode blizanci, trojke ili četvorke u 2011 godini. Naknada će se isplaćivati jednokratno, za svako dete, u visini novčane naknade za prvorođeno dete koja iznosi 40.000 dinara.

Usvojena je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o vodovodu i kanalizaciji, kojom se zabranjuje nenamensko korišćenje vode za piće kao i Odluka o građevinskom zemljištu i utvrđivanje novčane naknade za uređivanje građevinskog zemljišta na teritoriji grada Požarevca. Donete su i Odluka o utvrđivanju zakupa na površinama javne namene za postavljanje privremenih objekata i Odluka o uslovima i načinu korišćenja postojećih garaža i privremenih montažnih objekata na površinama javne namene.

Odbornici su doneli i Odluku o kućnom redu u stamabenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Požarevca kojom se određuju prava i obaveze vlasnika odnosno korisnika stanova u cilju omogućavanja nesmetanog stanovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari