Zabrinjavajuće partije protiv Hrvatske i Velike Britanije na turniru u Londonu sigurno će naterati selektora Dušana Ivkovića da ponovo dobro promeša karte ne bi li već na startu Evropskog šampionata u Litvaniji imao „džokere“ kojima bi matirao rivale u grupi.

Krhka odbrana „orlova“ u prestonici Engleske biće na ozbiljnom testu u subotu uveče, kada će se u okviru četvrtog kola nadmetanja u Londonu Nenad Krstić i saigrači sastati sa Australijom (21.30, Arena sport 1).

Snagu „kengura“ najbolje ilustruje podatak da su u poslednjem meču preslišali Hrvate, istu onu selekciju koja je na startu turnira raštimovala do tog duela dobro uvežbani srpski orkestar.

– Nema sumnje da će nam dobro doći slobodan dan na turniru u Londonu. Posvetićemo se radu u teretani i nekim taktičkim varijantama. Verujem da ćemo osveženi i odmorni dobro odigrati poslednje dve utakmice. Australija igra veoma kvalitetno u prestonici Engleske, dok je Francuska izuzetno dobra selekcija – naveo je selektor Dušan Ivković.

Meč u subotu uveče najverovatnije će propustiti Duško Savanović i Aleksandar Rašić. Savanović je na meču sa Velikom Britanijom dobio jak udarac u butni mišić, dok Rašić oseća bolove u leđima.

Osim kvalitetne centarske linije, gde dominiraju petice Ogilvi i Marić, dok je na poziciji krilnog centra iskusni Nilsen, Australija je protiv Hrvatske pokazala da poseduje i veoma respektabilne niske igrače. Odbrana Srbije posebnu pažnju mora obratiti na Majlsa plejmejkera Portlanda, zatim na šutera Inglesa (Barselona), kao i na Njulija (Lijetuvos) i Delavedovu koji se ističu dobrim prodorima, pošto obojica imaju dugačke korake prilikom polaska u dribling. „Kenguri“ se brzo transformišu iz odbrane u napad, dok im je nešto slabija poziciona igra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari