Regata je bila izuzetna. Odjedrili smo devet od planiranih jedanaest trka, a samo tri su nam bile dovoljne da bi regata bila uspešna. Konkurencija je bila jaka, kad to kažem mislim i na veliki broj i izuzetan kvalitet takmičara. Jedrili smo na čuvenom gornjaku koji se kretao od tri do šest bofora, trke su bile neizvesne, a favoriti briljirali.

Regata je bila izuzetna. Odjedrili smo devet od planiranih jedanaest trka, a samo tri su nam bile dovoljne da bi regata bila uspešna. Konkurencija je bila jaka, kad to kažem mislim i na veliki broj i izuzetan kvalitet takmičara. Jedrili smo na čuvenom gornjaku koji se kretao od tri do šest bofora, trke su bile neizvesne, a favoriti briljirali. Dani Stanišić iz AJK Beograd pobedio je u svih devet trka Laser standarda, kao i Milica Dukić u klasi Laser radial. Kup Đerdapa održan pred Balkanijadu dobro nam je došao da vidimo i ko su nam glavne nade za neku od medalja – rekao nam je Miroslav Petković, selektor reprezenatacije Srbije, koja za koji dan putuje u Rumuniju na Balkanijadu, i predsednik Organizacionog odbora Kupa Đerdapa u jedrenju, naglašavajući da je sve proteklo u najboljem redu. – Ovogodišnji Kup Đerdapa bio je i velika proba za Balkanijadu 2009. kojoj će Donji Milanovac biti domaćin, a kako je za ovu međunarodnu regatu sve funkcionisalo savršeno, s velikim olakšanjem očekujem narednu Balkanijadu, prvu koja će biti održana u Srbiji – naglašava Petković.
Po oceni takmičara, Kup Đerdapa je i ove godine bio odličan, karakterisala ga je jaka konkurencija, dobar vetar i druženje jedriličara pristiglih u Donji Milanovac iz gotovo svih srpskih klubova i zemalja u okruženju .Osim Stanišića i Dukićeve zlatnim odličjima u jedrenju okitili su se Mina Stanikić, JK Vojvodina, u generalnom plasmanu i u konkurenciji devojčica za klasu Optimist , dok je kod dečaka u Optimistu najbolji bio Luka Tošić JK Gemaks. U klasi Laser 4.7 pobedio je Dušan Bogdanović, JK Jugole Grakalić iz Crne Gore, a u olimpijskoj klasi Fin prošlogodišnji uspeh ponovio je Srđan Volarević, JK Zemun.Pobedu na 32. kupu Đerdapa potvrdila je i posada Ivančir – Antić, JK Zemun, dok je u konkurenciji veterana u Laser standardu najsupešniji bio Crnogorac, Dejan Mršić JK Delfin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari