Opština Golubac od Ministartva za prostorno planiranje Republike Srbije dobila je sredstva u iznosu od 2,3 miliona dinara za konačan završetak izrade prostornog plana koji će od naredne godine imati važnu ulogu u njenom razvoju.

– To je još jedna pomoć opštini Golubac od Ministartva za prostorno planiranje i za nas je ona veoma značajna, jer ćemo konačno privesti kraju izradu prostornog plana,koji je značajan za naš razvoj. Očekujemo da će do kraja mesta plan biti završen i usvojen na jednoj od sednica SO kao i oslobađanje sredstava koje smo mi u budžetu planirali za finansiranje njegovove izrade. Ova sredstva ćemo usmeriti na neke druge pozicije,pošto je naš budžet kao i u drugim opštinama u teškoj situaciji, tako da sredstva koja dođu sa strane su dobro došla za realizaciji naših razvojnih programa – naglasio je Zoran Pajkić, predsednik opštine Golubac.

Završetak i usvajanje prostornog plana očekuje se u martu naredne godine, kada će i krenuti radovi na izgradnji proizvodnih objekata u planiranoj industrijskoj zoni.

– U narednoj godini očekujemo završetak i usvajanje prostornog plana što ćemo stvoriti uslove za definisanje prostora za Industrijsku zonu, a istovremeno i za ulaganje u oblasti turizma i izgradnji vetro-parkova kao i značajna ulaganja od strane domaćih i stranih investitora – dodao je predsednik opštine Zoran Pajkić

Ova podunavska opština potpisnik je i Memoranduma sa Američkom nevladinom organizacijom USAID koji ima za cilj stvaranje uslova za smanjenje nezaposlenosti mladih i promovisanje kulture preduzetništva. Ovim Memorandumom se omogućava koordinatorima opštinskih Kancelarija za mlade da kroz programe stručnog usavršavanja steknu veštine i znanje za razvoj omladinskog preduzetništva i zapošljavanje mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari