Sa prvim izlagačima grožđa i vina u Vršcu stigao je i karavan Danasa u okviru akcije „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“. Kao što su čitaoci našeg lista već navikli, i ovom prilikom darivali smo lepe poklone, knjige pre svega.


– Veliko mi je zadovoljstvo što ste u našem gradu. Ideja da se uz jedan list, koji i inače izvanredno prati sva kulturna dešavanja, još i poklanja dobra knjiga, fantastična je. Uz dobro vino, odlično ide i dobra knjiga – kaže Mirko Dobrosavljević, zamenik predsednika Opštine Vršac.

Među prvim posetiocima na štandu Danasa bio je Petar Floru, penzionisani profesor istorije. – Akcija je za svaku pohvalu. Čitam vaš list, pre svega jer ste objektivni, ne oslanjate se samo na jedan izvor, već dajete sveobuhvatnu informaciju. U poslednje vreme sa velikom pažnjom pratim stranice dijaloga, gde se vodi polemika oko istorije našeg Vršca, a najglasniji su oni koji nisu Vrščani. Možda ću se i ja uključiti u ovu polemiku – rekao je Floru.

Goran Radak nije redovan čitalac Danasa. – Retko kupujem novine, čitam ih na internetu. Međutim, ovu priliku da uz novine dobijem i dobru knjigu morao sam da iskoristim. Možda ću postati vaš redovan čitalac i kupovati novine svakog dana. U svakom slučaju, na internetu ću vas sigurno čitati – obećao je Radak.

Saradnja Vršačkih vinograda i Danasa

Boravak u Vršcu iskorišćen je i za posetu jednog od tri najveća podruma vina u Evropi. Direktor Vršačkih vinograda Živko Miholjčić upoznao je predsednika UO Dangrafa Dušana Mitrovića i producenta Vesnu Laćarak sa trenutnom situacijom i planovima Vršačkih vinograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari