Uz mural Mladića „osvanuo“ i Draža Mihailović

Ostavite komentar


  1. Ovo je ismejavanje Čiče. Čiča se borio protiv fašista. U sastavu JVO su bili i Srbi islamske veroispovesti. Čiča se borio i protiv komunista i ustaša. Mladić je bio Titov general, i nije baš voleo monarhiste. Čiča je bio monarhista i častan čovek, kome je čovek bio ma koje vere bio iako je bio Srbin pravoslavac.

  2. Vojvodi Mišiću sve počasti, onakve kakve zaslužuju veliki ljudi, ne samo vojskovođe. Što se tiče Mladića i Mihailovića, mislim da je to malo murala za tako veliki glavni grad Srbije. Treba da ih je još više, a još više i ratnih zločinaca, pa bismo imali bolju i kompletniju sliku Beograda i Srbije.

  3. Samo jednu grešku prave. Nije Mladić odrastao i vojno se školovao na tradiciji ni Mišića ni Draže, već Dapčevića i Koče. On je bio i ostao komunista pre i posle rata. Ni otac mu nije bio u četnicima već u partizanima. Tako se i ponašao u ratu, kao pravi partizanski general.

  4. Fali jos takozvani drug Tito koji je pobio vise hiljada Srba i pobacao u masovne grobnice nakon II svetskog rata.

  5. „Osudjenom za ratne zlocine“? Od koga od komunista Koji su bas bili poznati po tome da su „pravicni“. Dobio covek Odlikovanja od Amerike I Francuske

  6. Pa ovi su izgleda sve pobrkali, više niti znaju koje ko.! A još manje kakve imaju sličnosti, jedan ratni zločinac , drugi cetnik a čuvaju ih partizani.

  7. Nekadašnji Titov oficir i đeneral koga je Broz likvidirao. Teško da bi se i Mladić sa ovim poređenjem solidarisao, osim ako je potpuno odbacio svoju JNA prošlost.

  8. Zbog ovakvih „nacionalista“ nikada necemo saznati pravu istinu o generalu Mihailovicu i JVuO…

  9. Kad loši đaci prepričavaju istoriju, veličanjem omalovažavaju, još fali neki pokojni navijač na muralu pored, pa da pokojni Stepa ustane i sam sebe prekreči

  10. Mladic je bio komunisticki kadar a Draza zna se, ne vidim igde veze osim podizanja tenzija radi skretanja paznje!

  11. „..osvanuo i mural četničkom komandantu Draži Mihailoviću, osuđenom za zločine u Drugom svetskom ratu….“
    Koja neistina!!!
    Sram Vas bilo!
    Ne kazete ko ga je osudio!
    Komunisti! Komunizam je u demokratskom svetu poznat kao nelegalan poredak!
    Amerikanci su mu dodelili orden!

  12. Gde su vlasnici ovih zgrada/stanova???? Zar je u Srbiji tek tako dozvoljeno da se unistava tudja imovina??

  13. Ispašće da je Draža bio partizan i rodoljub. Više je Srba poginulo od četnika nego od Nemaca. Pošto je LAŽ srpski nacionalni brend. Podlmadak neće znati šta je istina šta laž.

  14. Ne mogu vjerovati šta čitam ovdje.
    Pa i jedan i drugi su branili srpski narod, zar im nije mjesto na istom zidu. Četrdesetih ili devedesetih, da su ista generacija, bili bi na istoj strani. Obojica su branili srpski narod od istrebljenja i za to im i jeste mjesto tu da nas podsjećaju na to. Ni jedan narod na planeti ne treba da se iskorijeni, ni mi niti iko drugi.

  15. Neka saraju zidove ovih koji to podrzavaju , a ne ljudi koji jedva odrzavaju svoje fasade cistim.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.