U požarevačkom naselju „Meminac“ otvoren je savremen pružni prelaz što će znatno doprineti povećanju bezbednosti saobraćaja na ovom mestu gde je za poslednjih desetak godina život izgubilo čak sedam lica.


Prisustvovali su funkcioneri lokalne samouprave, rukovodioci Železnica Srbije, predstavnici preduzeća koja su izvodila radove i građani.

– Savremeno uređenje ovog pružnog prelaza predstavlja veliko unapređenje osiguranja, rekao je Milan Maksimović, direktor Direkcije za infrastrukturu AD „Železnice Srbije“. Verujem da ćemo ovde potpuno izbeći vanredne situacije te da usmrćivanja i zadobijanja teških telesnih povreda više neće biti kao ni nesreća sa velikom materijalnom štetom i zastoja saobraćaja. Ubeđen sam da će učesnici u drumskom saobraćaju biti strpljivi i poštovati ove polubranike i signalizaciju kako bi se ranije vanredne situacije savim anulirale“. Za ovaj savremen pružni prelaz obezbeđeno je 25 miliona dinara od čega: 10 miliona donacija Češke, osam miliona sredstva Železnice, dok je grad Požarevac izdvojio sedam miliona dinara.

Gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević je rekao: – Ja sam danas srećan čovek jer je otvaranjem ovog objekta rešen jedan od velikih problema koji su bili od vitalnog značaja za bezbednost stanovnika ovog dela grada i drugih učesnika u saobraćaju. Ovaj savremeni pružni prelaz je rezultat naše veoma dobre saradnje sa „Železnicama Srbije“ koju ćemo odmah nastaviti radi ostvarivanja veće bezbednosti na pružnim prelazima ka Svilajncu, Petrovcu i mosta preko pruge na putu ka Velikom Gradištu. Ovaj deo grada se intenzivno razvija pa se povećava i frekvencija saobraćaja a naša je obaveza, kao lokalne samouprave, da pored stvaranja uslova za bolji standard građana isto to učinimo i kad je u pitanju njihova bezbednost, rekao je Milosavljević.

Predsednik Saveta Mesne zajednice „Gornja mala“, na čijoj se teritoriji nalazi ovaj drumski prelaz preko pruge, Miodrag Radisavljević, izrazio je zahvalnost svima koji su pomogli kao i meštanima ovog dela grada koji su sanaciju rizičnog pružnog prelaza, prilikom izglasavanja odluka o obezbeđivanju sredstava iz gradskog budžeta, stavili među prioritete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari