Posle sprovedenih zakonskih obaveza i tendera za javne nabavke i radove u Direkciji za izgradnju naselja opštine Kučevo krenulo se sa realizacijom projekata za ovu godinu.


– Iako je građevinska sezona pri kraju, u Kučevu i u ostalim selima se i dalje radi, i to isključivo sredstvima iz opštinske kase, za šta je izdvojeno oko 51 milion dinara. Sa što manje para, štednjom i domaćinskim poslovanjem u Kučevu i u ostalim naseljima završeni su projekti u oblasti infrastrukture, posebno u modernizaciji lokalne putne mreže – kaže direktor Direkcije Novica Bulajić.

U naseljima je izgrađeno pet armirano-betonskih mostova, zatim propusnih kanala i popravljeno nekoliko kilometara makadamskih puteva. U gradu Kučevu asfaltirane su ulice u naselju Pek, pijaca, parking iza pijace, a rekonstrisani su Trg Veljka Dugoševića, plato ispred restorana Homoljski motivi i ulica Svetog Save. Izgrađena je kapela na groblju, rekonstrisana ulična rasveta i završena kanalaizacija u naselju Kolonija.

– Zbog dugogodišnjih problema izlivanja reke Pek, završena je prva faza projekta na sanaciji i uređenju korita ove zlatonosne reke a investitori su „Srbijavode“ i ova Homoljska opština. Reč je o uređenju pečkog korita u dužini od 2,5 kilometra i uklanjanje takozvanih „čepova“ koji su bili glavni uzroci dosadašnjeg zaustavljanje bujičnih voda i plavljenja naselja na levoj obali reke. U toku je i realizacija druge faze ovog projekta – dodao je Novica Bulajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari