Iako je na osnovu odluke o raspisivanju konkursa za stipendiranje studenata za školsku 2008/09. godinu, stipendije trebalo da dobije 50 studenata, predsednik Opštine Inđija Goran Ješićje doneo zaključak, prema kojem su stipendije dobili svi studenti koji ispunjavaju uslove konkursa, njih ukupno devedest.

Po rečima Ješića, treba pomoći mladim i ambicioznim ljudima u njihovom školovanju, pa će pare za dodatnih 40 studenata biti obezbeđene smanjenjem plata funkcionerima u lokalnoj samoupravi, kao i direktorima javnih preduzeća.

– Stipendije će dobiti 90 studenata za šta ćemo izdvojiti preko 12 miliona dinara. Dodatna sredstva za 40 studenata, koji su zadovoljili kriterijume konkursa, obezbedićemo tako što ćemo smanjiti plate funkcionerima i direktorima javnih preduzeća za pet odsto. Imali smo i drugu opciju, da, na primer, smanjimo visinu stipendija i na taj način obezbedimo novac za sve studente, ali naša je namera da svi studenti dobiju pristojnu sumu novca sa kojom realno nešto mogu i da urade, rekao je Ješić.

Stipendija za školsku 2008/9. godinu se isplaćuje u trajanju od deset meseci počev od oktobra 2008. godine zaključno s julom 2009. godine. Mesečno se isplaćuje 13.500 dinara, što za 90 studenata iznosi ukupno 12.150.000 dinara na godišnjem nivou. Ove godine na konkurs se prijavilo 158 studenata, a njih 90 je ispunilo uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari