Dva mlada Rumuna zadržana su u policiji jer su na tavanu kuće u Temišvaru uzgajali kanabis, i to u svojevrsnoj „laboratoriji“ koju su napravili za što brži rast te biljke koja se koristi kao droga, piše rumunska štampa. Prema izjavi oficira Brigade za suzbijanje organizovanog kriminala, Bogdan H.

Dva mlada Rumuna zadržana su u policiji jer su na tavanu kuće u Temišvaru uzgajali kanabis, i to u svojevrsnoj „laboratoriji“ koju su napravili za što brži rast te biljke koja se koristi kao droga, piše rumunska štampa. Prema izjavi oficira Brigade za suzbijanje organizovanog kriminala, Bogdan H. i Adrijan H. su iznajmili kuću, na tavanu postavili šator i u tako improvizovanoj staklenoj bašti stvorili povoljniju klimu za brži razvoj te biljke nego što je u prirodi.
Policija je navela da nije bilo lako otkriti improvizaciju Temišvaraca i da je na osnovu informacija stigla do „originalne laboratorije“ na tavanu. Policajci su našli mnogo saksija s kanabisom u početnoj formi rasta i tri kilograma osušenog kanabisa pripremljenog za prodaju dilerima i narkomanima. Prema prvim informacijama, do sada su izveli dva ciklusa proizvodnje kanabisa, a profit je bio 6.500 evra. Jedan je zadržan u pritvoru, a drugi se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari