Užice: Nastavak izgradnje fekalne kanalizacije u Turici 1Foto: Grad Užice

Za infrastrukturne radove u Turici u ovoj godini predviđeno je više od 70 miliona dinara, od čega će najviše biti uloženo u nastavak radova na mreži fekalne kanalizacije, kažu nadležni u užičkoj Gradskoj upravi.

-U proteklom periodu završili smo izgradnju glavnog kolektora dugog 1,3 kilometra i prepumpne stanice, a naredni korak je sekundarna mreža. Raspisan je tender za izvođača radova za izgradnju sekundrane mreže u tri kraka, što će omogućiti priključke za oko 100 domaćinstava. Ti radovi vredni su 35 miliona dinara i biće finansirani sredstvima iz budžeta grada – rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Ona kaže i da će Grad sopstvenim sredstvima u iznosu od 12,5 miliona finansirati izgradnju dečijeg igrališta u ovoj mesnoj zajednici, a da će oko 12 miliona dinara biti uloženo u kompletnu rekonstrukciju nekoliko ulica u kojima će biti urađena i kišna kanalizacija.

Užice: Nastavak izgradnje fekalne kanalizacije u Turici 2
Jelena Raković Radivojević, Foto: Grad Užice

Predsednik Saveta MZ Turica Svetislav Vermezović kaže da rešavanjem problema fekalne kanalizacije u Turici ne dobijaju samo građani ove mesne zajednice, već čitav grad.

-Imaćemo čistiju reku i rešiti dugogodišnji problem – rekao je Vermezović.

Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj, kaže da je ovim projektom predviđeno da se kompletno uradi više od dva kilometra sekundarne mreže, u ulicama Milana Vergovića, Isidore Sekulić i Stanoja Glavaša.

Užice: Nastavak izgradnje fekalne kanalizacije u Turici 3
Nikola Maksimović, Foto: Grad Užice

-Predviđeno je da se u ovim ulicama uradi kompletna fekalna mreža, da se postave šahte i da se nakon toga kompletno asfaltiraju u punom profilu. Predviđeno je da se uradi i prefabrikovana mala crpna stanica koja će u delovima naselja gde ne postoje odgovarajući pritisci i padovi izvršiti dodatno prekopavanje fekalne kanalizacije – rekao je Maksimović.

Uporedo sa ovim radovima priprema se projektna dokumentacija za priključenje na mrežu celog naselja, ali i kuća uz Volujački potok koje se nadovezuju na ove tri ulice, kažu nadležni.

-U toku su radovi na prepumpnoj stanici gde rešavamo pitanje napajanja strujom, uporedo završavamo prepumpnu stanicu i fekalnu kanalizaciju – rekao je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari