Užička skupština smenjuje članove Nadzornog odbora Vodovoda, zbog njihove nesvakidašnje odluke 1Foto: N. Kovačević

Koalicija oko SNS, najverovatnije, smeniće u četvrtak, 28. septembra, na sednici Skupštine grada, članove Nadzornog odbora užičkog JKP Vodovod, zbog nesvakidanje odluke tog odbora.

Kako je Danas pisao, odlukom iz jula ove godine, zaposleni koji dostavi materijal sa greškama za sednice Nadzornog odbora biće kažnjen tako što će odvesti na ručak članove tog odbra.

„Za svaku primećenu grešku, koja može da izazove drugačije viđenje dostavljenog materijala, autor greške je dužan da Nadzorni odbor vodi na ručak o svom trošku“, piše u toj odluci.

Jednoglasnu odluku, tročlani odbor je doneo zbog, kako se navodi,  „povećanog broj grešaka u materijalima koji se dostavljaju za sednice Nadzornog odbora, a na osnovu Statuta tog preduzeća.

Međutim, Miodrag Tanović, predsednik Nadzornog odbora, objasnio je za Danas da takva odluka nije izglasana radi kažnjavanja zaposlenih, već da je u pitanju provokacija, čiji cilj je da se nadležnim službama u gradskoj upravi skrene pažnja na sve ranije odluke tog odbora.

„To je urađeno da bi nadležni u Gradu počeli da čitaju naše odluke, odnosno hteli smo da proverimo to da li ih oni uopšte čitaju“, objasnio je tada za Danas Tanović, koji je tu odluku i potpisao.

On je ocenio da je „JKP Vodovod u veoma teškoj situaciji“, a da nadležni u Gradu ne reaguju na važne odluke Nadzornog odbora tog preduzeća“.

Užička skupština smenjuje članove Nadzornog odbora Vodovoda, zbog njihove nesvakidašnje odluke 2
Vodovod Užice/Foto: N. Kovačević

Predstavnici lokalne vlasti su nesvakidašnju odluku pročitali nekoliko dana kasnije, tek kada je ona objavljena na društvenim mrežama i najavili smene članova Nadzornog odbora.

U predlogu za smene ističe se da navedena odluka „nije u skladu sa zakonom i drugim propisima kojima se utvrđuju nadležnosti Nadzornog odbora“.

Užička skupština smenjuje članove Nadzornog odbora Vodovoda, zbog njihove nesvakidašnje odluke 3
Predlog odluke o smenama

 

Uz ocenu da se Nadzorni odbor „nesavesno ponašao“, u predlogu za razrešenje je navedeno da je ta odluka „nanela štetu javnom preuzeću, jer je među građanima izazvala sumnju u ozbiljnost rada Nadzornog odbora i JKP Vodovod“.

Navodne „provokatore“, užička vlast će, najverovatnije smeniti, jer ima odborničku većinu u skupštini ali, ni posle skoro dva meseca od njihove „štetne odluke“, nije predložila njihove naslednike.

„Razrešeni predsednik i članovi Nadzornog odbora“, piše u predlogu skupštinske odluke, „dužni su da obavljaju svoje dužnosti do imenovanja novog Nadzornog odbora“, odnosno da imenovanja novog predsednika i članova tog odbora.

Ko će biti smenjen?

Osim Tanovića, kao predstavnika Grada, članovi Nadzornog odbora koji su viđeni za smenu su Neboja Brzaković, takođe, predstavnik Grada koji je pre nekoliko dana podneo ostavku, i Slavoljub Cicvarić, predstavnik zaposlenih u Vodovodu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari