Užički akcijaši najavili pošumljavanje Jelove gore 1Užički akcijaši na Starom gradu/Foto: Ana Milošević

Užički brigadiri nastaviće svoje aktivnosti, koje su započeli 1.aprila, obeležavanjem Dana omladinskih radnih akcija, kojima žele da podsete na radne akcije u bivšoj Jugoslaviji i da promovišu savremeni voluntarizam.

Članovi Udruženja akcijaša i volontera Užica su, 1.aprila, organizovali radnu akciju uklanjanja smeća sa užičkog Starog grada i krčenja prilaza toj tvrđavi,  a nastaviće je u subotu na Jelovoj gori.

Radiša Marjanović iz tog udruženjaje objasno da će se radna akcija pošumljavanja na Jelovoj gori organizovati u subotu, 16.aprila.

On je pozvao i zainteresovane građane i ljubitelje prirode da se pridruže akcijašima na lokaciji koja se nalazi na oko 400 metara od bivšeg motela, prema objektu uprave JP Srbijašume.

Za učesnike radne akcije, dodao je, obezbeđen je prevoz autobusom koji kreće u subotu u sedam ujutro ispred užičkog Narodnog pozorišta.

Osim tog udruženja, ističe Marjanović, suorganizatori te radne akcije su Gazdinstvo JP Srbijašuma u Užicu i Crveni krst Užice, a podržali su je užička udruženja pčelara i planinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari