Užički odbor SSP: Prazne nekretnine iskoristiti za zbrinjavanje najugroženijih 1Foto: N. Kovačević

Užički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ponovo je pozvao danas lokalnu vlast da prazne gradske nekretnine iskoristi za zbrinjavanje najugroženijih, za smeštaj stručnog kadra poput lekara i prosvetara ili da ih ponudi mladim startapovima i udruženjima, a ne da ih izdaje kladionicama ili kockarnicama.

Predsednik Gradskog odbora SSP Aleksandar Veselinović izjavio je da je ta stranka pre dve nedelje od lokalne samouprave javno tražila spisak nekretnina kojima Grad Užice raspolaže, uz predloge za njihovo korišćenje radi unapređenja razvoja zajednice i kvaliteta života građana.

Veselinović je dodao da još nisu dobili odgovor i ocenio je da neodgovaranje vlasti ukazuje na opšti nemar i nesposobnost, saopštila je SSP.

On je poručio i da bi slobodna poljoprivredna gazdinstva trebalo dodeliti mladim parovima za bavljenje poljoprivredom, seoskim turizmom ili sportskim aktivnostima.

„Ove mere, iako male, sprečile bi odliv stanovništva, razvile malu privredu i poljoprivredu, i postale dobar model za druge zajednice,“ zaključio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari