Užicu nagrada „Ekoopština“ za upravljanje komunalnim otpadom 1Foto: Grad Užice

Grad Užice je pobedio na konkursu „Ekoopština“ u kategoriji održivog upravljanja otpadom.

Nagrada je, kako je saopšteno na sajtu Grada, užičkim zvančnicima  i predstavicima pobednika u drugim kategorijama uručena danas u Ambasadi Francuske u Beogradu.

„Ekoopština“je francusko-srpska platformu za saradnju u oblasti održivih gradova kroz identifikaciju dobrih praksi razvijenih na lokalnom nivou u obe zemlje.

 

 

Konkurs je bio raspisan u četiri kategorije: održivo upravljanje otpadom, održivo upravljanje vodom, energetska efikasnost zgrada i pametni gradovi.

Nagrađeno je ukupno osam lokalnih samouprava, čiji će predstavnici biti pozvani na studijska putovanja u Francusku, a priznanja su im uručena danas u Ambasadi Francuske u Beogradu.

Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji, uručio je nagradu i predstavnicima Užica – zameniku gradonačelnika Dragoljubu Stojadinoviću, a svečanosti je, navodi se, prisustvovala i Nada Jovičić, gradska većnica za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam.

Inicijativu „Ekoopština“ podržali su Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari