Sremskomitrovački Motonautički klub „Sava“, uz inicijativu i podršku opštinske Uprave za sport, organizuje narednog vikenda regatu „Sava-007“.
Okupljanje učesnika regate je u petak u jutarnjim časovima u marini motonautičkog kluba, a već u 10 sati kreće se na ušće Drine u Savu.

Sremskomitrovački Motonautički klub „Sava“, uz inicijativu i podršku opštinske Uprave za sport, organizuje narednog vikenda regatu „Sava-007“.
Okupljanje učesnika regate je u petak u jutarnjim časovima u marini motonautičkog kluba, a već u 10 sati kreće se na ušće Drine u Savu. Povratak je predviđen za nedelju 19. avgust u popodnevnim satima. Kotizacija za učesnike iznosi svega 300 dinara, svako treba da ponese hranu i kamp opremu, dok je organizator obezbedio ručak za sve učesnike u subotu 18. avgusta.
Regatu vuče turistički brod-restoran „Rubin“, a organizator najavljuje dobar provod i uživanciju na četrdesetak kilometara plovnog puta od Mitrovice do ušća.
Predsednik MNK „Sava“ Zlatko Zrilić navodi da za regatu vlada veliko interesovanje i da je dosad prijavljeno tridesetak plovila koje će vući brod-restoran. Načelnica odeljenja za sport Opštine Sremska Mitrovica Nataša Kopčić kaže da je Opština prepoznala dobru ideju nautičara, zapravo obnovljenu inicijativu da se posle pet godina ponovo organizuje regata u Mitrovici, pa su ovu manifestaciju i finansijski pomogli.
– Sve se to dobro uklopilo u program „Leto na Savi“, čiji je organizator takođe opštinska Uprava za sport – kaže Nataša Kopčić i dodaje da će i sama biti učesnik regate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari