UZUZ traži od sudova da do kraja nedelje ukinu pritvor građanima koji su prekršili meru karantina

Ostavite komentar


  1. Kakvi su to besmisleni zahtevi,pa vi znači ohrabrujete ljude da krše zakone,da se bahato ponašaju i da svojim ponašanjem ugrožavaju druge.Neshvatljivo i sramotno krajnje.

    1. Koje mere botino? Niko im nije ništa rekao a nisu gledali apele i molbe predsednika na pinku. Možda uopšte nemaju pink u ponudi. U njihovom slučaju je Službeni glasnik jedino merodavno štivo.

  2. Zatvori su idealna mesta za zarazu virusom. Veliki broj zatvorenika u Srbiji docekace USKRS u pretrpanim celijama sa minimalnom higijenom i bez ikakvih zastitnih sredstava. U ovoj „vanrednoj situaciji“, u cilju RASTERECENJA zatvora, potrebne su „vanredne mere“. Pravosudje bi moglo da organizuje « uslovno » ili « privremeno » pustanje osudjenika kojima kazna uskoro istice.

  3. Strasno je sta vi predlazete. Umesto da ljude bodrite i da im pomazete da ostanu kod kuce vi im govorite da krse zakon. Svako treba da odgovara za svoje postupke.

  4. Kada je jasno i glasno rečeno da na ulici ne može da bude niko ko nema validnu dozvolu i da je u radnom odnosu kriv je i ugrožava bezbednost svih stanovnika, zato pritvor pretvarajrte u kazne i neka se puše a kaznu moraju da plate ili odleže pa ko kako voli i želi.

  5. Šta hoćete da prekršiocima omogućite slobodu a da ni za šta ne odgovaraju, pa ako je tako onda svi možemo da kršimo odluke i da za to ne odgovaramo. onda bismo bili stvarno jedinstveni po poštovanju zakona???

  6. „jasno je da ih neustavnim privilegijama vlast kupuje i vreme je za penziju“ . Sta je pisac hteo da kaze ? Neka se pita pravo , a ne kvazipravnicka haiku saopstenja.

  7. Ti ljudi su u zatvoru jer im je bilo tesko da sede kuce i postuju mere drzave. Zar ih treba zaliti!?

  8. Dobro da nisu pozvali da budu nagradjeni oni koje je sud osudio zbog kršenja zabrane kretanje?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.