– Teže nego što je bilo ko očekivao stigao je Partizan do četvrte uzastopne pobede u šampionatu. Napredak iz Kruševca je poražen (3:1), međutim malo ko u stručnom štabu „parnog valjka“ može biti zadovoljan igrom koju su izabranici trenera Gorana Stevanovića prikazali u nedelju uveče.

Prvi deo igre je uglavnom protekao bez šansi, a u novinskim beležnicama upisana je samo povreda Klea posle koje je Brazilac morao da napusti igru i poluprilika Srđana Kneževića kojem je talentovani golman Mirković odbranio udarac glavom.

Krenuo je silovito Partizan u drugom poluvremenu. Slobodnjak sa preko dvadeset pet metara i prava majstorija Mladena Krstajića za vođstvo „valjka“ u 48. minutu susreta. Nije se čekalo dugo na drugi pogodak crno-belih. Adem Ljajić samo dva minuta kasnije, na sebi nesvojstven način, koristi dobar centaršut i glavom smešta loptu u mrežu „čarapana“. Odgovorili su Kruševljani u 60. minutu posle jedne odlične asistencije Martinovića, kojom je celokupna odbrana Partizana izbačena, Jao je lako savladao golmana Radosavljevića. Oslobodio se Napredak nakon gola Ganca i posle toga imao dve poluprilike za izjednačenje. Koliko je Partizan stao, možda najbolje govori podatak da je trener Goran Stevanović iz igre izveo Nikolu Vujovića posle provedenih dvadeset pet minuta na terenu nezadovoljan zalaganjem Crnogorca. Ipak do kraja su crno-beli uspeli da iskoriste grešku najboljeg pojedinca Napretka Mikića, i brzom kontrom stigne do konačnih (3:1) golom Petrovića.

Domaću ekipu u četvrtak očekuje meč Lige Evrope protiv Briža u Beogradu.

PARTIZAN – NAPREDAK 3:1 (0:0)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 1800. Sudija: Srđan Kaurin (Subotica). Strelci: Krstajić u 48., Ljajić u 50 i Petrović u 87. za Partizan, Jao u 60. za Napredak. Žuti kartoni: Vujović (Partizan) Babić, Jao i trener Sakić (Napredak)

Partizan: Radosavljević, Knežević, Đorđević, Krstajić, Lomić, Fejsa, B. Jovanović, Tomić (od 46. Vujović-od 71. R. Petrović), Ljajić, Kleo (od 39. Ilić), Dijara

Napredak: Mirković, Mikić, Babić, Aleksić, Petrović, Krnjinac, Stojkov (od 52. R. Pavlović), Martinović, Binić, Jao, Leandro (od 52. Punoševac).

Moreira odmarao za Briž

Najbolji igrač Partizana Almami Moreira nije bio u kombinaciji trenera Gorana Stevanovića na meču protiv Napretka. „Sa Moreirom sam obavio prijateljski razgovor, jer poslednje dve-tri utakmice nije u dobroj formi. Odlučili smo da mu damo sedam dana da psihički i fizički dođe sebi. Znate kroz šta je sve prošao u poslednjih nekoliko meseci, ali biće u kombinaciji za sastav protiv Briža“, rekao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari