Sneg koji je proteklih dana padao 36 sati, a bilo ga je i juče, otežava poslove na popravci pojedinih dalekovoda i niskonaponske mreže u planinskim selima valjevske i osečinske opštine, potvrđeno je Beti u Elektrodistribuciji. U valjevskoj opštini dva dana bez struje su meštani Brankovine i Slatine, a problema ima i u Popočkama, Lukavcu, Valjevskoj Loznici, Robajama i Rajkoviću.

Sneg koji je proteklih dana padao 36 sati, a bilo ga je i juče, otežava poslove na popravci pojedinih dalekovoda i niskonaponske mreže u planinskim selima valjevske i osečinske opštine, potvrđeno je Beti u Elektrodistribuciji. U valjevskoj opštini dva dana bez struje su meštani Brankovine i Slatine, a problema ima i u Popočkama, Lukavcu, Valjevskoj Loznici, Robajama i Rajkoviću. Divčibare imaju struje jer se napajaju iz dva pravca, sa dalekovoda iz Valjeva i Rajkovića, odnosno sa dalekovoda koji dolazi iz pravca Ražane. Najteža situacija je u Podgorini, gde su bez struje bili Osečina i Pecka, a od juče ujutro osposobljavaju se u elektromreže u Belotiću, Komiriću i Gornjem Crniljevu. – Struje još nema ni čitava Pecka, kao i pojedina sela ili zaseoci oko te varošice – rekao je Beti zamenik predsednika opštine Osečina Zlatan Pavlović.
U valjevskoj „Lasti“ kažu da ni jedan od polazaka juče ujutro nije bio otkazan, ali su skraćene linije ka selima Babina Luka, Bačevci i Oglađenovac. U Podgorini su svi putevi su manje-više prohodni, saobraćaj se odvija i preko Proslopa za Ljuboviju, a tamo gde ne stignu ekipe JKP Osečina meštani se sami organizuju traktorima sa razgrtačima uklanjaju sneg sa kolovoza.
– Zlatan Pavlović kaže da su prioritet u čišćenju seoskih puteva oni pravci prema domaćinstvima koja u sredu slave Svetog Aranđela. Mokar i težak sneg još nije pričinio ozbiljnije štete šljivicima i malinjacima, ali manjih šteta zasada ima u šumama, gde su polomljena pojedina stabla zbog težine snežnog pokrivača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari