Uprkos kiši i olujnom vetru koncert grupe Van Gog u tvrđavi na Starom gradu pratilo je oko pet hiljada gledalaca. U izvanrednoj atmosferi mladi su se zabavljali na svoj način, a vremenska nepogoda kao da je dolila još više pozitivne nergije. Time je počeo peti Šabački letnji festival koji je sinoć nastavljen koncertom grupe Kal, večeras nastupa Vasil Hadžimanov, sutra uveče Rambo Amadeus, a u subotu Intruder.

Uprkos kiši i olujnom vetru koncert grupe Van Gog u tvrđavi na Starom gradu pratilo je oko pet hiljada gledalaca. U izvanrednoj atmosferi mladi su se zabavljali na svoj način, a vremenska nepogoda kao da je dolila još više pozitivne nergije. Time je počeo peti Šabački letnji festival koji je sinoć nastavljen koncertom grupe Kal, večeras nastupa Vasil Hadžimanov, sutra uveče Rambo Amadeus, a u subotu Intruder. Time se završava prvi deo festivala na muzičkoj sceni, a od nedelje su na programu pozorišne predstave. Atelje 212 gostuje sa predstavom U poseti kod gospodina Grina, u ponedeljak na sceni je Zvezdara teatar sa Plavom Jevrejkom, Šabačko pozorište izvešće Hamleta u selu Mrduša Donja a sutradan će imati predstavu za decu Ružne reči. Beogradsko dramsko pozorište prikazaće Gospodina Foku, a Pan teatar završava ovaj deo Festivala predstavama za decu Ivica i Marica i Začarani princ.
U petak, 3. avgusta, ponovo je aktuelna muzička scena a nastupa Masimo Savić, da bi završno veče pripalo proslavljenoj mađarskoj umetnici Marti Šebešćan. Pored koncerata i pozorišnih predstava za utorak, 2. avgusta, biće organizovan filmski maraton. Za razliku od prethodnih festivala koji su trajali i po mesec dana, ovogodišnji je zbijen u svega 12 dana, a budžet je isti kao i prethodne godine – 4,5 miliona dinara. S obzirom na atraktivne goste očekuje se dobra poseta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari