Rukovodstvo opštine i Turističke organizacija iz Golupca zadovoljni su nastupom na ovogodišnjem 33. Međunarodnom sajmu turizma, kao i sa ponudom mnogobrojnoj turističkoj klijenteli. Jedan od važnih zadataka opštine Golubac je da u narednom periodu izgradnjom turističkih kapaciteta konačno postane značajna turistička destinacija u Braničevskom okrugu i Srbiji. Blizina Dunava, Nacionalni park , , Đerdap’’ i brojni kulturno-istorijski spomenici, glavni su aduti opredelenja ove podunavske opštine za razvoj turizma u Donjem podunavlju.


– Želimo da vas upoznamo o jednom važnom turističko-sportskom događaju koji će se ovog leta održati u Golupcu. To je održavanje Svetskog kupa u pecanju ribe na plovak u periodu od 29. maja do 5. juna, a do ovog trenutka učešće je prijavilo tridesetak ekipa iz Evrope i sveta. Pokušaćemo da budemo pravi domaćini za sve oni koji tada budu boravili u Golupcu. Vama je sigurno poznato iz medija da je za revitalizaciju Golubačke tvrđave koja je naš brend, Evropska Unija iz svojih fondova izdvojila 6, 5 miliona evra i čija će realizacija ovog projekta početi u toku ove godine, rekao je na sajmu predsednik opštine Golubac, Zoran Pajkić.

– Sportski ribolov je u Golupcu imao neke male uzlete, odnosno neka mala takmičenja. Ribolovački savez Srbije je prošle godine bio organizador državnog prvestva za mlađe kategorije, kada smo se uverili da postoje svi uslove za ovakva, pa i svetska takmičenja. Ribe ima, Dunav je dovoljno veliki da sve to bude u Golupcu, a što se tiče lepote ovoga kraja i uslova za sportski ribolov, tu ne treba pričati, naglasio je Dragan Bošković, predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije.

Promoter Svetskog Kupa u pecanju ribe na plovak koje će se održati u Golupcu biće naš poznati odbojkaš Vanja Grbić.

– Rado sam prihvatio poziv iz opštine Golubac da budem promoter ovog Svetskog kupa sportskih ribolovaca koji se održava u ovom lepom gradiću na obali Dunava. Moj minimalni doprinos biće podrška održavanja ove sportske manifestacije, nadam se da će ona proteći u najboljem redu i očekujem od domaćina da pokaže svoju gostoljubivost za koju sam čuo da je izvaredna, i da svako ko dođe u Golubac oseća se kao kod svoje kuće, dodao je Vanja Grbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari