Vasić: Cena daljinskog grejanja u Pirotu ista do kraja godine 1Foto: Z. Panić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas da će korisnici sistema daljinskog grejanja preko Gradske toplane u ovom gradu imati redovnu isporuku toplotne energije po postojećim cenama do nove godine.

Početak grejne sezone bila je tema današnjeg kolegijuma direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Pirot i gradonačelnika Pirota koji je održan u Gradskoj toplani.

„Za deset godina rada Energane Senjak iz koje se grad snabdeva toplotnom energijom a u čiju je izgradnju i funkcionisanje uloženo mnogo novca, znatno je unapredjen sistem daljinskog grejanja u Pirotu“, rekao je novinarima posle kolegijuma Vasić.

On je dodao da se na kolegijumu razgovaralo o energetskoj krizi o kojoj se poslednjih deset dana intenzivno govori .

“Imamo uveravanja vrha države da neće doći do korekcija cena grejanja do nove godine. Ne možemo da tvrdimo šta će se dešavati u 2022. godini ,a eventualne korekcije cena grejanja, koje ćemo pokušati da ublažimo, zavisiće od cene energenta na našem tržištu”, rekao je Vasić i izrazio nadu da do kraja grejne sezone neće doći do povećanja,ali ostavlja dozu rezerve za eventualnu blagu korekciju cena.

Gradska Toplana je 1.oktobra počela sa toplim probama radijatora. Grejna sezona zvanično počinje u 15.oktobra.

„Sistem dobro funkcioniše, javljaju se sporadični problemi sa unutrašnjim instalacijama u stanovima korisnika“, rekao je direktor Gradske toplane u Pirotu Bratislav Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari