Otkako je pirotski Odbor DS početkom godine izašao iz lokalne vlasti, ne prestaju njihove optužbe na račun vlasti i predsednika opštine.

Na poslednjoj konferenciji za novinare, predsednica OO DS Danijela Ćirić je, pored ostalog, izjavila ''da za sedam godina predsednik opštine Pirot Vladan Vasić nije doveo nijednog investitora u opštinu''.

– Čak je i one koji su sami bili zainteresovani uspeo da otera iz Pirota. Za tih sedam godina imao je preko stotinu službenih putovanja, a uvek se vraćao praznih ruku, eventualno smo dobijali razglednicu, tvrdi, pored ostalog, Ćirićeva, napominjući da je odbor DS preko Ministarstva poljoprivrede uspeo da obezbedi više od 30 miliona dinara podsticajnih sredstava.

Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, odgovorio je kontraoptužbom „da je, dok je DS bio na vlasti u tom gradu od 2000. do 2003. godine, to bi ''jedan od najneuspešnijih perioda u Pirotu''.

– Od tada do danas opština je u saradnji sa sindikatima uspela da za većinu radnika obezbedi socijalni program, da poveže radni staž, da dobiju zaostale plate posle uvođenja stečaja i da se isplate prinadležnosti iz Fonda solidarnosti. U međuvremenu, francuski Mišlen postao je stopostotni vlasnik fabrike „Tigar Tajers'“, a potpisan je ugovor o zapošljavanju novih 220 radnika, navodi Vasić

On ističe i da je posle raskida privatizacije „Prvog maja“ uz posredovanje Opštine uvedeno restrukturiranje i sprečena propast fabrike u kojoj je zaposleno 1. 500 radnika. Njima je u međuvremenu rešeno zdravstveno osiguranje, a Ministarstvo ekonomije je odobrilo mesečnu subvenciju od 20 miliona dinara.

– Opština je učesnik projekta HELP kojim se podstiče razvoj biznisa. Otvorili smo Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i Opštinski uslužni centar, izgradili industrijski park, uspostavili Lokalni savet za zapošljavanje. Opština Pirot je prva u Srbiji po efikasnosti izdavanja građevinskih dozvola i među osam komuna koje imaju certifikat za povoljne uslove za investicije, kaže Vasić i dodaje da brojna putovanja u inostranstvo imaju za cilj promovisanje potencijala ovog kraja i da su uglavnom o trošku međunarodnih organizacija i državnih organa.

– Citiraću i predsednika DS i Srbije: „Nema ništa lakše nego biti ciničan i pesimista, sedeti u prikrajku, kritikovati i ometati. Iz takvog ponašanja neće ništa nastati, to nije politika“, odgovara Vladan Vasić na prozivke iz lokalne DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari