Vaso Antić će danas biti saslušan: Brat Novice Antića priveden zbog firme koja je ugašena pre šest godina 1foto: Printscreen/N1

Brat nekadašnjeg predsednika Vojnog sindikata Novice Antića, Vaso Antić danas bi trebalo da bude saslušan u Kraljevu u vezi sa poslovanjem porodične firme koja je ugašena još 2018. godine.

asu Antiću u petak je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i on bi trebalo da bude saslušan danas u podne, nakon čega će biti odlučeno da li će ostati u pritvoru.

Novica Antić je za Fonet rekao da se trenutno bavi prikupljanjem dokumentacije za odbranu svog brata.

„Poreske obaveze zastarevaju za pet godina, a potraživanja u privredi za tri. Firma je pre više godina likvidirana od prethodnog vlasnika, a moj brat kriv – ludilo“, kratko se oglasio Antić.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, porodica Antić treba da pronađe dokumentaciju koja se odnosi na poslovanje porodične firme koja se bavila izvozom voća i koja od 2017. nije u njihovom vlasništu, a od 2018. je ugašena.

Novica Antić je nakon skoro šest meseci provedenih u pritvoru zbog optužbi da je zloupotrebio položaj predsednika Vojnog sindikata Srbije i zloupotrebio sredstva, pušten iz pritvora 20. avgusta. Iz pritvora je pušten po sili zakona, jer Više tužilaštvo u Novom Sadu koje vodi taj slučaj nije podiglo optužnicu u roku od šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari