Danas saznaje: Vaso Antić pušten iz pritvora 1foto: Printscreen/N1

Vaso Antić, brat nekadašnjeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, u petak je pušten iz pritvora.

Ovu informaciju je za Danas potvrdio advokat porodice Antić, Ivan Ninić.

On kaže da su se iscrpeli svi zakonski osnovi da bi se Vasu Antiću produžio pritvor, jer je isteklo 30 dana i saslušani su svi svedoci zbog zbog kojih je Antiću i određen pritvor.

„U petak je po proteku roka od 30 dana Vasu Antiću ukinut pritvor, odlukom sudije za predhodni postupak Višeg suda u Kraljevu. Sudija je odbio predlog tužilaštva za produženje pritvora. Saslušano je svih osam svedoka zbog kojih je Vasu bio određen pritvor. Tužilaštvo je zahtevalo saslušanje još jednog svedoka i na osnovu toga je tražilo produženje pritvora, ali je sud taj zahtev odbio jer je sudija procenio da tužilaštvo nije obrazložilo ovaj zahtev kao i da ne postoje osobite okolnosti zbog kojih bi Antić mogao eventualno da utiče na ovog svedoka“, kaže Ninić.

Danas saznaje: Vaso Antić pušten iz pritvora 2
Foto: FoNet/Milica Vučković

Pravnim sredstvima ćemo dokazati da je ovo montiran politički proces

Ivan Ninić navodi da se iz dosadašnjih svedočenja svedoka i priloženih dokaza ne može steći utisak da su tačni navodi krivične prijave koju je podnela Poreska policija i Uprava kriminalističke policije koji sumnjiče Antća za dva krivična dela: utaja poreza i zloupotreba položaja službenog lica.

„Odbrana će pravnim sredstvima dokazati da je ovo montiran politički proces u kome se politički centri moći i ljudi iz vrha sistema odbrane obračunavaju sa kompletnom porodicom Antić, ne birajući sredstva. Krivična prijava je samo nastavak kontinuiranog zastrašivanja porodice Antić i samog Novice Antića preko njegovog rođenog brata, koji je u ovom procesu kolateralna šteta“, naglašava Ivan Ninić.

Vaso Antić uhapšen je 30. avgusta zbog navodne sumnje da je utajio porez kao i da je zloupotrbio svoj položaj odgovornog lica u jednoj firmi koja je bila u njegovom vlasništvu, a koju je prodao drugom licu još pre šest godina.

On je uhapšen samo nekoliko dana nakon što je Novica Antić pušten iz pritvora u kojem je, zajedno sa svojim saradnikom iz Vojnog sindikata Srbije Predragom Jevtićem proveo šest meseci.

Antić je u februaru uhapšen zbog navodnih zloupotreba u Vojnom sindikatu Srbije, čiji je bio predsednik do momenta hapšenja.

Dok se Novica Antić nalazio u pritvoru sindikat je preuzelo novo rukovodstvo, koje je potpuno promenilo stav sindikata kada su dešavanja u Vojsci Srbije u pitanju.

Sam Novica Antić je izjavio da je njegovim hapšenjem VSS praktično ugašen, jer se članstvo svelo na statističku grešku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari